Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvě děti ze Strakonicka volaly tisíckrát na tísňovou linku: Do telefonu vulgárně nadávaly!

Dvě děti ze Strakonicka volaly snad tisíckrát na tísňovou linku: Do telefonu vulgárně nadávaly! (ilustrační foto)
Dvě děti ze Strakonicka volaly snad tisíckrát na tísňovou linku: Do telefonu vulgárně nadávaly! (ilustrační foto)  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: ČTK - 
17. března 2021
17:53

Dvě děti ze Strakonicka volaly během pár dní tisíckrát na tísňovou linku. Podle policistů někdy nechaly telefon jen zvonit, jindy do aparátu vulgárně nadávaly. Policisté nyní případ vyšetřují, uvedli na svém webu.

"Případů, kdy lidé zneužijí linku tísňového volání, je v každém roce několik. Nicméně tento je naprosto ojedinělý počtem volání a urputností dvou nezletilců, kteří pokud by dále mohli, zřejmě volají ještě nyní," uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dodala, že o chování dětí jejich rodiče nevěděli. Podle ní Český telekomunikační úřad může za podobné volání uložit pokutu až 200.000 Kč. Děti nejsou vzhledem ke svému věku trestně zodpovědné. Policisté zřejmě asi nebudou nijak trestat rodiče.

"Veřejnost by si ale měla uvědomit, že blokováním linek tísňového volání znemožňují lidem, kteří policisty, záchranáře nebo hasiče potřebují, přístup k pomoci. V době, kdy někdo jen tak z dlouhé chvíle blokuje linku tísňového volání svými výkřiky, vulgaritami a podobně, může jiný bojovat o život," uvedla Krausová.

VIDEO: Muž opakovaně volal na linku 156 a žádal felaci.

Video  Muž opakovaně volal na linku 156 a žádal felaci.  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání