Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Další tvrdý trest pro Krejčíře: Uprchlý podnikatel podal ústavní stížnost!

Autor: ČTK - 
17. března 2021
12:07

Odsouzený podnikatel Radovan Krejčíř podal ústavní stížnost v případu kolem tunelování státního podniku Čepro. Za přípravu vraždy celníka, pokus o podvod a padělání si má odpykat 15 let ve vězení. Jde o souhrnný trest, ve kterém se promítly i starší Krejčířovy kauzy. Podání ústavní stížnosti je patrné z justiční databáze, informaci ČTK potvrdila mluvčí soudu Miroslava Sedláčková. Rozhodnutí o stížnosti zatím nepadlo.

Krejčíř si odpykává v Jihoafrické republice trest za jinou trestnou činnost. Byl proto souzen jako uprchlý.

V Česku jeho dovolání loni zamítl Nejvyšší soud, neuspělo ani dalších pět odsouzených. Bývalý obchodní ředitel Čepra Martin Pechan a někdejší Krejčířův správce Aleš Zagora si vyslechli pětileté tresty. Další členové gangu Jaroslav Siuda, Tomáš Pavlíček a Ivo Hricik dostali podmínky.

Pechan a Krejčíř podle pravomocného verdiktu vytvořili fiktivní pohledávky firem Bena a Tukový průmysl Ostrava vůči Čepru zhruba za tři miliardy korun. Peníze pak v roce 2003 a 2004 vymáhali soudně.

Státní podnik se o nároku vůbec nedozvěděl. Jeden z členů Krejčířova gangu totiž přesvědčil úřednici Čepra, aby zatajila soudní obsílky. Soudy pak domnělý nárok firem uznaly a exekuce ve státním podniku se nekonala jen díky zásahu policie.

Krejčíř byl odsouzen v nepřítomnosti, odpykává si trest za obchody s drogami a pokus o vraždu ve vězení v Jihoafrické republice, kam z Česka uprchl.

Video  Tajné video z vnitřku Krejčířovy vily: Kluci, co ho natočili, skončili v klepetech!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání