Talentovaný dětský herec Tomáš Holý, jenž zazářil už ve své první miniroli v komedii Marečku, podejte mi pero!, a později bodoval coby všetečný Vašek v rodinných filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, se v dospělosti již natáčení nevěnoval. Plánoval si totiž docela jinou budoucnost, byl studentem právnické fakulty a celý život měl před sebou.

Přesto jeho život vyhasnul pouhých devět dní před dvaadvacátými narozeninami při autonehodě. Ve vypůjčeném voze nezvládl ostrou zatáčku a čelně narazil do stromu. Jeho zranění byla bohužel příliš vážná a on cestou do nemocnice v České Lípě podlehl vnitřnímu krvácení. Od smutné události uplynulo už více než 30 let.

Tehdy ho oplakávali nejenom televizní diváci a zdrcená maminka Marie Holá (†68), která se ze smrti milovaného syna nikdy nevzpamatovala a po čtyřiadvaceti letech trápení následovala svého syna do nebe, ale i Tomášova velká láska: o jeden rok starší tmavovlasá zpěvačka s velkýma, výraznýma očima Hana Zaňáková, původně vyučená dámská krejčová. Jak mnozí již tuší, řeč není o nikom jiném než o Lucii Bílé (54), slavné interpretce hitů Láska je láska, eSeMeS či Zpíváš mi requiem. V té době ještě pochopitelně nebyla ověnčena Zlatými slavíky.

VIDEO: Tomáš Holý (†21) by slavil 53. narozeniny: Zažil raketovu kariéru!

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Holý (†21) by slavil 53. narozeniny: Zažil raketovu kariéru! Mall.tv

V době, kdy vyhasnul Tomášův život, spolu zhruba šest měsíců randili a byla to láska jako trám. Bílá tehdy žila v podnájmu, který jí „dohodil“ skladatel Jiří Vondráček (70) u své slavné sestry Heleny Vondráčkové (73). Ta už v té době sice měla svou legendární vilu v Řitce, pořád si ale držela i pražský byt v Přemyslově ulici. „Ano. Jirka mi sehnal podnájem, kde jsem v té době bydlela se svou láskou Tomášem Holým,“ přiznala po letech Lucie.

Zpěvačka, která na svou první lásku prý často vzpomíná, pak zůstala v kontaktu s Tomášovou rodinou. Přesto zůstává nohama na zemi a na svůj první velký vztah nepohlíží s růžovými brýlemi nostalgie. „Asi bychom spolu nezůstali, byli jsme každý jiný,“ prohlašovala s odstupem času upřímně.

VIDEO: V březnu slavil narozeniny i zemřel: Připomeňte si Tomáše Holého v cyklu Českej biják: Jak vytrhnout velrybě stoličku!
Video
Video se připravuje ...

V březnu slavil narozeniny i zemřel: Připomeňte si Tomáše Holého v cyklu Českej biják: Jak vytrhnout velrybě stoličku! Mall.tv

Fotogalerie
41 fotografií