„Takový případ týrání jsme tady dlouho neměli,“ říká vedoucí ostravského útulku pro psy Martina Přibylová. Majitel chlupáči svazoval nohy drátem, který se prořezal až do masa. Veterinář musel zraněné nohy operovat.

Tříletý kříženec působí v kotci apaticky a odevzdaně. Piškot si opatrně vezme jen od ošetřovatelky. „Pejsek asi nic pěkného nezažil. Je vidět, že byl i špatně živený,“ dodá Přibylová.

Psa do útulku odvezla v neděli policie. Vlastníka z Ostravy-Muglinova opakovaně vyzvala, ať ho takto netýrá, a když mu utíká, dá ho na řetěz. Neuposlechl. K tomu, že psovi tlapky svazuje, se přiznal.

Video
Video se připravuje ...

Týrání: Majitel pejskovi svázal tlapky lankem, aby mu neutíkal. Městská policie Ostrava

Psa odebrali až na podruhé

Policie při první návštěvě tyranského majitele psa případ vyhodnotila jako přestupek a předala správnímu orgánu. Jestli kvůli druhému zásahu a následnému odebrání zraněného psa přehodnotí věc na trestný čin týrání zvířat, se zatím neví. „Je předčasné předjímat budoucí zjištění,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Podle jednoho z bodů zákona o týrání zvířat, se za utrpení považuje stav zvířete způsobený jakýmkoliv podnětem nebo zákrokem, kterého se zvíře nemůže samo zbavit a který u něj způsobuje bolest, zranění, zdravotní poruchu anebo smrt.

Fotogalerie
11 fotografií