Drama se odehrálo v pátek dopoledne mezi 226 a 224 kilometrem dálnice D1 ve směru na Brno u Vyškova. „Pirát vůbec nerespektoval rozsvícené modré majáky, a když v plné rychlosti vězeňský speciál dojel, nekompromisně si vyžadoval uvolnění cesty,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.


To si ale eskorta převážející nemocného vězně nemohla z taktického hlediska dovolit. „Po několika kilometrech v těsném závěsu došla hazardérovi trpělivost a začal sanitku vězeňské služby s fialovým pruhem nebezpečně podjíždět zprava,“ pokračoval Vala.

Video
Video se připravuje ...

Nebezpečný pirát na Vyškovsku vybržďoval vůz vězeňské služby, která převážela vězně Policie ČR

Riskantní myškou se řidiči podařilo vůz vězeňské služby předjet. Strážným v ochranných oblecích ukázal jako bonus vztyčený prostředníček. Následně se rozhodl posádku vytrestat. Těsně před jejich vozem prudce dupl na brzdu.


„Tragickému střetu zabránila jen okamžitá reakce řidiče vězeňské sanitky. Na dálnici nakonec oba vozy, vzdáleny jen od sebe několik desítek centimetrů, dokonce téměř zastavily,“ upřesnil mluvčí policie.

Policisté již znají totožnost agresivního řidiče, přesto žádají o pomoc případné svědky, ideálně i s kamerovým záznamem nebezpečné situace. Informace uvítají na lince 158. K události došlo v pátek 5. března před půl desátou dopoledne.

Pirát je nyní prošetřován pro podezření ze spáchání dvou trestných činů ve stádiu pokusu, a to ublížení na zdraví a poškození cizí věci. 

Fotogalerie
3 fotografie