Na odpočinkovou dovolenou vyrazila bez rodiny, za týden v pětihvězdičkovém hotelu s příplatkem za jednolůžkový pokoj a s pojištěním pro případ covidu zaplatila cestovce 18 tisíc korun.

Před odletem musela postoupit PCR test v Praze, který nesměl být starší než 72 hodin. „Testy kontrolovali jak na letišti v Ruzyni, tak po příletu do Hurghady. Po příjezdu na hotel všem desinfikovali kufry, stejně tak jako po příletu na letiště. Na hotelu nám všem změřili teplotu, stejně jako měří každý den při každém vstupu do hlavní jídelny,“ popsala Markéta.

Téměř prázdný hotel

Roušky se nosí jen ve vnitřních prostorách, ale i to podle turistky dodržuje jen třetina lidí. „Na hotelu se nenosí nikde,“ dodala. V hotelovém komplexu, který si vybrala, si vychutnala téměř dokonalé soukromí. A užila si i velmi příjemné jarní počasí.

 „Hotel může být obsazený maximálně z 50 %, ale tolik lidí tu rozhodně není, tipla bych to tak na maximální čtvrtinovou obsazenost. Teplota vzduchu se tu aktuálně pohybuje v rozmezí 26 až 33 stupňů Celsia a voda má kolem 23 stupňů, takže jsem v pohodě šnorchlovala,“ napsala pro Blesk.cz Markéta.

Před testovacím centrem v Hurghadě.
Autor: archiv Markéty P.

Společný odjezd na testy

Spolu s ostatními turisty musela před návratem podstoupit další PCR test, který proběhl přímo v Hurghadě  a organizovala ho cestovka. „Byť nás na kliniku přijel téměř plný autobus,  testování všech zabralo asi 15 minut. Do testovací místnosti pouštěli po 5 lidech, tak to šlo velmi rychle. Mají to velmi dobře zorganizované.  Cena testů PCR odběrem z nosohltanu přes cestovku vyjde na 23 eur,“ popisuje turistka, kterou po příletu domů čeká karanténa. Tu je možné ukončit nejdříve po pěti dnech opět negativním PCR testem.

Víte, jak nebezpečný dokáže být úpal?

Fotogalerie
24 fotografií