Den matek je v královské rodině významnou událostí. Zejména princové William a Harry, tedy vévodové z Cambridge a Sussexu si každou čtvrtou postní neděli připomínají svou milovanou maminku, která v roce 1997 v Paříži zemřela při tragické nehodě. Na svou babičku, ač ji nikdy nepoznaly, myslí i Williamovy děti princ George (7), princezna Charlotte (5) a i maličký princ Louis (2). Dojemné vzkazy a obrázky jí posílají do nebes. A rodiče zase na instagram.

„Tento rok bude Den matek opět jiný. Mnozí z nás budou odloučeni od svých blízkých, ale těšíme se na období v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy znovu obejmeme naše maminky. Ale pro ty, kteří zažili smrt, může být dnešek obzvlášť náročný. Každý rok na Den matek George, Charlotte a Louis vyrábějí přáníčka, kterými si pro Williama připomenou svou babičku Dianu,“ sdělili vévodové z Cambridge veřejnosti a ke vzkazu připojili výrobky svých dětí.

Video: Harry a Meghan

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan Mall.tv

„Milá babičko Diano. Šťastný Den matek. Moc tě miluji a stále na tebe myslím. Posílám mnoho lásky,“ napsal princ George na zelený papír. Jeho sestřička ve svém přáníčku na růžovém listu babičce smutně prozradila, že tátovi moc chybí. Rozkošným, ručně malovaným srdíčkem, se ke svým starším sourozencům připojil i Louis. Pod výtvor se sám podepsal.

Královská robátka samozřejmě nezapomněla popřát ani své mamince Kate Middletonové (39) a druhé babičce Carol Middletonové (66). Vévodové se na sítích pochlubili dortem s barevnými plyšovými dráty zkroucenými do tvaru srdíček.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
80 fotografií