Zoufalý majitel přišel na borskou policejní služebnu nahlásit krádež dvoukolových miláčků. Mopedy Stadion C22 si zloděj nejspíše předem vytipoval a pak šel najisto. „Násilím se vloupal do garáže, kde byly oba zaparkovány,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Jak se mu podařilo stroje dostat ven, je téměř záhadou. Majitel měl v garáži totiž poměrně „na těsno“ zaparkované zamčené auto. „Kolem toho se musel pachatel doslova protáhnout, aby mopedy dostal ven. Zaparkovaný automobil byl bez jediného poškození,“ doplnila Hokrová.

Majitel si obou strojů velmi cení a krádež jej citelně zasáhla. „Mopedy nebyly zcela funkční, majitel jim odmontoval palivové nádrže, které chtěl zvelebit a následně přimontovat zpět,“ uvedla Hokrová.

Policie po ukradených mopedech i zloději pátrá, se žádostí o pomoc se obrátila i na veřejnost. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Žádáme občany, kteří by mohli k případu podat jakoukoli informaci, aby se obrátili na nejbližší služebnu PČR nebo volali na linku 158,“ zakončila mluvčí.

VIDEO: Trocha nedávné minulosti: Takhle projely Prahou před třemi lety stroje Harley-Davidson.

Video
Video se připravuje ...

Velkolepá podívaná - centrem Prahy projely tisíce motorek. Aktu.cz

Fotogalerie
3 fotografie