Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jihoafrická mutace v Brně: U sv. Anny odhalili 10. případ, dovolenkář se vrátil z Tanzanie

Autor: ČTK, rum - 
15. března 2021
12:29

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně poprvé odhalila jihoafrickou mutaci koronaviru u člověka, který se vrátil z dovolené v Tanzanii. Nemocnice je schopná detekovat tři mutace koronaviru. Vzorek tak nemusela nikam posílat.

V kraji se dosud objevilo na deset podezření na jihoafrickou mutaci, která je nakažlivější. Případy byly v mateřské škole v Líšni a u lidí po návratu ze zahraničí. Svatoanenská nemocnice zaznamenala u testovaných jihoafrickou mutaci poprvé.

„V naší laboratoři testujeme denně 600 až 700 vzorů, a to i na britskou, brazilskou a jihoafrickou mutaci. Zhruba 25 procent z celkového počtu vzorků je pozitivních,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Další mutaci, brazilskou, nemocnice ještě nezaznamenala.

Jeden případ jihoafrické mutace odhalila v minulosti i Fakultní nemocnice Brno. Nakažený byl člověk, který se vrátil ze Zanzibaru. Několik případů jihoafrické mutace odhalila v předešlých týdnech laboratoř Elisabeth Pharmacon.

VIDEO: Blatný čelil kvůli ruskému Sputniku zlobě komunistů: Dokud budu ministr, budu si stát za svým, vzkázal.

Video  Blatný čelil kvůli ruskému Sputniku zlobě komunistů: Dokud budu ministr, budu si stát za svým, vzkázal.  - PSP ČR
Video se připravuje ...

abaron ( 16. března 2021 05:02 )

...sorry... chrapu zahnisanú.špinou..

abaron ( 16. března 2021 04:59 )

to nieje mutácia...ale infekcia z toho čo dokážu dať si na tanier... U nás sa črevá z ošípaných nejedia!!! je tsm kopec infekcií!!! fuj. ..umyte si aspoň zuby keď prídete domov..slniečkári

Jarabak ( 15. března 2021 22:17 )

Bomba. Tak hlavně, že nesmím jet na svou chalupu v jiném okrese, ale do Tanzanie ano. Bravo.

viho ( 15. března 2021 21:33 )

Řekl bych, že Babišová s dcerou se letěly do Dubaje naočkovat proti koronaviru. Syn tam nebyl, protože tehdy byla vakcína povolená až od 18 let. Přece někdo s neomezenými prostředky jako Babiš nebude s očkováním rodiny čekat, až na ně vyjde řada v pořadníku někdy koncem léta. A kdyby Babiš nechal rodinu naočkovat přednostně někde v Česku, byl by z toho mediální skandál. V Emirátech není se soukromým očkováním za patřičný peníz jistě žádný problém.

krtek. ( 15. března 2021 20:24 )

z Tanzánie ? tyhle nepřizpůsobivé občany bych zavíral do klece rovnou na letišti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa