Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Policista tvrdě srazil mladíka v Budějovicích: Odmítal si nasadit roušku

Autor: ran - 
15. března 2021
05:02

Budějovické náměstí Přemysla Otakara II. se stalo dějištěm incidentu kvůli nenasazené roušce. Události v sobotu odpoledne zachytila na mobilní telefon jedna z přihlížejících. Dvě osoby byly zadrženy, hrozí jim pokuta ve správním řízení.

V zadržení mladíka a ženy se zvrhla slovní výměna mezi lidmi a policií na historickém náměstí v centru Českých Budějovic. Incident si natáčelo několik svědků, videa poté začala kolovat po sociálních sítích.

K událostem došlo v sobotu po 16:00. Na místě zasahovaly hlídky městské i státní policie. Video začíná okamžikem, kdy policie ve vyšším počtu komunikuje s mladíkem, který si odmítal i po opakovaných výzvách zakrýt dýchací cesty, jak to nařizují platná opatření vlády proti šíření koronaviru.

Když mladíka po několika minutách, co probíhala výměna názorů, policie obklíčila, jeden z nich se na něj vrhl a chvatem ho porazil na zem. Následně byl mladík zadržen. Podle webu budejckadrbna.cz policie odvedla i 36letou ženu. Na tu žádný chvat použit nebyl.  

„Po 16:00 na místě zakročovali budějovičtí policisté, když dvě osoby neuposlechly výzvy k nasazení roušky. Tyto osoby byly zajištěny a předvedeny na obvodní oddělení k dalším úkonům. Poté byly propuštěny,“ řekla pro Blesk mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová s tím, že případem se nadále zabývá městská policie jako přestupkovým jednáním.

Věc by podle mluvčí měla být postoupena městu do správního řízení, o případném trestu by pak tedy rozhodoval magistrát města. 

Video  Žena z Ostravy neměla na veřejnosti roušku, popíjela pivo a byla arogantní. Policisté a strážnici ji na zemi nasadili pouta a odvezli na služebnu  - fb
Video se připravuje ...

PPP150W ( 16. března 2021 00:39 )

A to je vše, čeho je váš prudký intelekt schopen, ubožáku? Váš styl diskuze? Urážky a absence schopnosti vysvětlit svůj vlastní postoj?

jajas ( 15. března 2021 12:34 )

sairait: Je to marný, je to marný, je to marný!

sairait ( 15. března 2021 12:27 )

96395:--- už se nebav s takovým hloupým kktem,

jajas ( 15. března 2021 11:45 )

jajas ( 15. března 2021 11:45 )

Šli by sedět za vraždu.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání