Do Slunečné jste coby embryolog Lukáš Verner nastoupil loni na podzim. Málo se ale ví, že jste mohl v tomhle oblíbeném seriálu hrát od úplného začátku a v úplně jiné roli…

Ano, není žádné tajemství, že jsem před startem Slunečné dostal nabídku na hlavní roli Janka. Ale měl jsem tou dobou naplánované jiné projekty a rozsah té postavy s nimi nešel skloubit. Bylo by to šíleně časově náročné a z dlouhodobého hlediska v podstatě nespojitelné. Takže jsem tenkrát s díky odmítl.

Přesto na vás tvůrci seriálu nezanevřeli a ozvali se podruhé.

A tentokrát už to vyšlo, přece jen to není tak obsáhlá role, navíc jsme podepsali smlouvu jen na určitý časový úsek, ne na celý seriál. Takže jsem věděl, že své další závazky v pohodě stihnu. A co si budeme nalhávat, svým dílem k tomu přispěla i situace, ve které už se rok nacházíme.

Nikdy jste nezalitoval, že jste tu hlavní roli odmítl? Ze Slunečné se stal naprostý divácký hit a asi každý herec chce hrát v úspěšném projektu, ne?

Mnozí určitě ano, někteří naopak ne. Ale ne, nelitoval jsem. Myslím, že Marek Lambora je pro tu roli naprosto ideální, takže jsem toho názoru, že je to přesně tak, jak to být mělo. Upřímně, mně se v životě stává celkem často, že se nad některými věcmi zasekávám a zpětně jich lituju, ale Slunečná není ten případ. Prostě cítím, že je to takhle naprosto správně. Ta parta tam, ke které jsem se na nějakou dobu připojil, je naprosto skvělá a jsem hrozně rád, že jsem mohl k tomuto způsobu práce přičuchnout. Ale úplně mi to stačí takhle, nepotřebuju tam být od začátku do konce. Navíc bych se trochu bál toho, že z vás fenomén typu Slunečné může snadno udělat hvězdu jednoho seriálu. Že vás prostě na nějakou dobu zaškatulkuje a pak vám chodí jen nabídky podobného ražení. Na tohle si dávám celkem vědomě pozor.

Hodně herců má k nekonečným seriálům odmítavý postoj, není to pro ně dost velké umění. Měl jste někdy taky takový názor?

Určitě ano, ale u takové práce nejde zase tolik o umění, to je jasné. Došlo mi, že nejsem hoden to soudit. Je to práce, a krásná práce, a já jsem za ni vděčný. Uvědomil jsem si, kolik lidí to těší. Zčásti jde samozřejmě o peníze, ale tohle zjištění má nejspíš největší váhu. V tom vidím velkou motivaci, že to spoustě diváků přináší radost.

Nastupoval jste společně s Denisou Nesvačilovou, pro kterou byl ten začátek poměrně krušný. Hodně skalních fanoušků nemohlo skousnout, že by mohla narušit jejich oblíbenou ústřední dvojici Týnu a Janka. Někteří ji vyloženě šikanovali. Zažil jste něco podobného?

V životě už jsem schytal spoustu hejtů, to je asi v naší branži normální. Ale