Nová hala zaplní mezeru v nabídce plzeňských multifunkčních sportovišť. „Halu vybavíme navinovací sítí pro možné dělení na tři části, aby se zde mohly současně odehrávat různé sportovní aktivity. Vznikne tu i tribuna pro 200 diváků,“ popsala Veronika Krupičková, vedoucí Odboru správy infrastruktury.

Pro tréninky a rozcvičování poslouží malá tělocvična o ploše 10 x 10 metrů s vlastním vstupem. Využití najde i jako taneční sál. V budově nebudou chybět šatny, prodejna i půjčovna sportovního zařízení. Hala za 143 milionů má začít sloužit příští rok v srpnu.

Na střechách budou terasy

„Součástí objektu bude i restaurace pro 70 osob s venkovní terasou. Na plochých střechách zázemí a restaurace vzniknou pobytové terasy v kombinaci se zelenou střechou. U haly vyroste vlastní parkoviště s 52 parkovacími stáními, stojany pro cyklistická kola, a možností zajíždění autobusu,“ popsal náměstek primátora Roman Zarzycký.

Výška haly je plánovaná na devět metrů, maximální rozměr celé sportovní plochy 23 x 70 metrů. Hlavní vstup najdou sportovci v centru jižní fasády. „Hala navazuje na východním okraji na park Zemní, nebude bránit pěším nebo cyklistům v cestě od sídliště a parku směrem k Chotíkovskému polesí a Krkavci,“ dodala Veronika Krupičková.

VIDEO: Balet není jen pro holky, vzkazuje malý tanečník.

Fotogalerie
5 fotografií