Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klaus vyjel při lockdownu na byt do zakázaného okresu Trutnov: Hrozí mu další pokuta?

Autor: tsv - 
11. března 2021
10:22

Bývalému prezidentovi Václavu Klausovi opět hrozí pokuta za porušení protipandemických opatření. V době, kdy vláda uzavřela hranice okresu Trutnov, odcestoval Klaus do Černého Dolu. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Podnět k prošetření situace kolem exprezidenta Václava Klause, který nedávno prodělal onemocnění covid-19, dali hygienici. Na Klausův přesun přišli totiž při trasování.

„Podnět jsme dnes předávali Městskému úřadu v Trutnově. Jednalo se o informaci, že pan exprezident porušil usnesení vlády návštěvou uzavřeného okresu,“ potvrdila Seznam Zprávám ředitelka pražské hygieny Zdeňka Jágrová.

Mluvčí exprezidenta Petr Macinka však spekulace o porušení opatření považuje za absurdní. Prohlásil, že podnět hygieny je „tragikomický doklad absurdity dnešní doby a možná i alarmující zpráva o stavu společnosti zasažené nánosem nepřehledných a chaos působících opatření, jimiž vláda dlouhodobě deformuje uvažování lidí v České republice i jejich životy“.

Podle Macinky se před odjezdem poradil Klaus s příslušnou krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje, zajistil si veškeré potřebné dokumenty (výpis z katastru) a při překračování hranic okresu byl řádně zkontrolován policií.

„Při vjezdu na území okresu Trutnov byl dokonce kontrolován policejní hlídkou, která zmiňované dokumenty na místě prověřila,“ popsal mluvčí Macinka.

Video  31 let od sametové revoluce: Václav Klaus na Národní třídě bez roušky  - Aleš Brunclík, Sabina Dračková
Video se připravuje ...

Klaus trestaný za roušku pod bradou

Exprezident Klaus tak kvůli víkendu v zakázaném okresu čelí podezření a hrozbě pokuty.

Klaus na sebe již dříve upozornil tím, že se na veřejných místech pohyboval bez roušky či s rouškou staženou demonstrativně pod bradou. Při vzpomínání na vznik samostatného Československa 28. října 2020 Klaus v centru Prahy před Obecním domem kritizoval vládní opatření.

Video  Křest nové knihy Václava Klause: Covidismus s námi velmi zamával, míní exprezident. 
Video se připravuje ...

Bez roušky poté dorazil i na oslavy výročí událostí spojených se 17. listopadem na Národní třídě. Za přestupek dostal Klaus pokutu ve výši 10 000 korun. Sankce se však mohla podle hygienické stanice vyšplhat až na tři miliony korun. Český rozhlas následně podotkl, že přitěžující okolností pro Klause mohl být fakt, že se jedná o veřejně známou osobnost.

snehulak ( 11. března 2021 16:18 )

Vyprdněte se na pokuty. Pošlete na něj dva tři měšťáky z některého městečka na Moravě, kterým se bude prokazovat větou, mně zná přece každej. Ať mu daj za uši každej, nekaždej. Za komančů se tak chlubil nějakej papaláš Kapek. Že ho zná každej, prý mu na přeplněném stadionu někdo úplnění cizí řekl : " Uhni kapku."

amalka5853 ( 11. března 2021 15:30 )

.....neskutečný chudák, velice arogantní člověk, který si neodpustí dát facku do tváře slušným lidem...

dulin ( 11. března 2021 14:11 )

Tak co Vašíku,píše ještě to ukradené pero.

jajas ( 11. března 2021 13:27 )

Přesně,je jako ti staří hérci a hérečky, kteří nechtějí slézt z pódia, přesto že chodí o holích, mají špatnou paměť, těžko vstávají ze židle, bolí je imrvére celý člověk,motá se jim hlava....ale budou se tam držet zuby nehty... a kolegové z toho většinou nejsou nadšeni....stejně jako u takových politiků nejsou nadšení občané.

jajas ( 11. března 2021 13:23 )

marmat: Já myslím, že na sasajede není třeba reagovat, vystačí si povykládat sám(a) se sebou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa