Šokující, dechberoucí, rozvratná, ale také měkká, neobjektivní, pošpiňující nebo trapná. To je jen hrstka názorů na nedělní zpověď Meghan Markleové a prince Harryho. Zatímco Britové chrání korunu zuby nehty a nezdárné vévody zapírají, Spojené státy, zmítané dlouhodobými rasovými nepokoji, jsou z dění za zdmi paláce zděšení a manželské dvojici vyjadřují své sympatie.

Do obranné fronty vévodů se postavila řada celebrit, především přátelé a kolegové bývalé herečky Meghan. Jako jedna z prvních se ozvala tenistka Serena Williamsová. „Má nesobecká kamarádka Meghan Markleová žije svůj život – a jde ostatním příkladem – v empatii a soucitu. Každý den mě učí, co to znamená být opravdu vznešená. Její slova ilustrují bolest a krutost, které prožívala,“ napsala na twitteru.

Video: Harry a Meghan: Jejich příběh

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan Mall.tv

Herečka Jameela Jamilová zase uvedla, že se britská média budou snažit rozhovor vykreslit jako urážlivý, přičemž byl podle jejího názoru důstojný a ochranářský vůči těm, kteří vévodům ublížili. Humorem sobě vlastním projevil oporu vévodům známý herec Lesie Jordan, když je ujistil, že za nimi stojí. „Máme víc královen než oni,“ zavtipkoval ve videu.

„Krutost, s jakou šla britská média Meghan po krku, byla odporná,“ přisadila si bývalá první dáma a kandidátka na prezidentku Hillary Clintonová v rozhovoru pro The Washington Post. „A skutečnost, že od nikoho nezískala nutnou podporu a reakcí bylo prosté ‚pojďme předstírat, že se nic nestalo‘ nebo ‚ono to vyšumí, jen měj sklopenou hlavu‘…víte, tato mladá žena nebude žít se sklopenou hlavou, je rok 2021,“ dodala bojovně Clintonová.

Vzkaz pro Meghan měla také zpěvačka Beyoncé: „Meghan, děkuji ti za tvou kuráž a vedení. Všechny nás to posilnilo a inspirovalo,“ napsala ke společné fotografii s vévodkyní z premiéry filmu Lví král v roce 2019. V reakci nejen na rozhovor, ale také pondělní Mezinárodní den žen vložila zpěvačka na webovou stránku příspěvek s 12 inspirativními ženami, mezi nimiž byla i Meghan. Osazenkyně žebříčku popsala jako „bořičky pravidel“.

Video: Gábina měla předmanželskou smlouvu. Koukal ji nepodepsal? A údajné lži Meghan a Harryho

Video
Video se připravuje ...

Gábina měla předmanželskou smlouvu. Koukal ji nepodepsal? A údajné lži Meghan a Harryho Blesk

Fotogalerie
76 fotografií