Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž z Nového Strašecí zničehonic zkolaboval: Rychlá reakce manželky mu zachránila život

Autor: rc - 
10. března 2021
17:42

Neuvěřitelný klid dokázala zachovat žena z Nového Strašecí, čímž zachránila život svému manželovi! Muž náhle prodělal zástavu oběhu a upadl do bezvědomí. Jeho manželka duchapřítomně zavolala ihned na tísňovou linku a zahájila masáž srdce! Svého manžela resuscitovala až do příjezdu záchranářů, kteří na místě byli během pár minut.

Středočeská záchranka na své stránce na sociální síti Facebook zveřejnila neuvěřitelný příběh, který se odehrál ve středu v ranních hodinách v Novém Strašecí. Na tísňovou linku tam ráno zavolala žena, která operátorce oznámila, že její manžel náhle upadl do bezvědomí.

Žena si však přes šok dokázala zachovat chladnou hlavu a spolupracovala s operátorkou. „Bez jakékoliv výrazné časové prodlevy zahájila resuscitaci a dokázala v ní bezchybně pokračovat až do příjezdu posádek,“ uvedli na sociální síti záchranáři s tím, že na místo okamžitě vyjel vůz s lékařkou z Kladna.

Záchranáři byli na místě do šesti minut. „Pokračovali v oživovacích pokusech včetně podání defibrilačních výbojů. Naštěstí se u pacienta záchranářům podařilo obnovit činnost srdce a za stálé monitorace životních funkcí a po připojení k umělé plicní ventilaci byl poté transportován na koronární jednotku jedné z pražských nemocnic,“ dodala záchranka.

Co o vašem srdci prozradí EKG? Podívejte se na video!

Jirik-ta ( 10. března 2021 19:01 )

Láska hory přenáší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání