Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Skupina naháčů vystupuje v dětském pořadu: Veřejnoprávní televize tím chce ukázat „pravdu o lidském těle“

Autor: rc - 
10. března 2021
15:55

Část televizních diváků v Holandsku pobouřil program, který má za cíl dětské diváky učit, aby pozitivně vnímali tělo. Ovšem program, který má být edukační, na to jde poněkud nestandardním a šokujícím způsobem. Před skupinku dětí, kterým je mezi 10 – 12 lety, si stoupne několik dospělých, kteří se před nimi svlékají! Televizní program v Holandsku pobouřil nejen rodiče, ale i některé politiky. A to ještě ani nebyl vysílán.

O tom, že sociální sítě neodráží realitu, není třeba pochybovat. Lidé používají aplikace, aby vylepšili svůj zevnějšek na fotografiích, a tak se jejich vzhled na snímcích a ve skutečnosti diametrálně liší. Mnoho dětí však stále věří tomu, co na sociálních sítích vidí a tak se televize v Holandsku rozhodla pro televizní program, v němž bude prezentovat pozitivní vnímání těla.

Nápad je založen na dánském pořadu Ultra Strips Down, který v zemi vysílá již druhou řadu. Holandská verze dostala název Simply Naked. Podle informací holandského zpravodajského webu Dutch News vidíme skupinku dospělých různých tělesných proporcí, kteří odpovídají na otázky dětem ve věku 10 až 12 let. Ty se týkají například toho, zda se stydí za určité partie svého těla. Navíc se v určité době pořadu před dětmi svléknou donaha.

Pořad, který má vést k děti pozitivnímu vnímání těla, se však u mnoha diváků nesetkal s pozitivním ohlasem. Naopak, na sociálních sítích ho lidé nazývají nechutným. Pořad nepodpořili ani někteří politici. Poslanec Tunahan Kuzu ho nazval směšným a vyzval k tomu, aby byl zakázán. Vůdce krajní pravice Thierry Baudet uvedl, že pořad podporuje pedofilii! V Dánsku sice pořad už má druhou řadu, ovšem taktéž stojí proti němu řada politiků. Člen pravicové Dánské lidové strany Peter Skaarup pronesl, že pořad ničí dánské děti. V roce 2019 však naháči získali cenu v kategorii nejlepší dětský program.

Tvůrci pořadu se ale brání. Elsbeth Reitzemová z nadace pro sexuální zdraví Rutgers, která pomohla program vymyslet, uvedla, že děti vidí na internetu či v televizi napůl pornografické obrázky. „Děti přesně věděly, co se stane, a mohly kdykoli říci, jak se během programu cítí. Čekali jsme rozruch. Je na rodičích, aby rozhodli, zda se jejich děti na to budou koukat,“ řekl mluvčí veřejnoprávní televize NTR pro výše zmíněný zpravodajský web.

VIDEO: Naháči všech tvarů a velikostí šokovali veřejnost v reklamě od Novy. Vysílala se v hlavním čase

Video  Naháči všech tvarů a velikostí šokovali veřejnost v reklamě od Novy. Vysílala se v hlavním čase.  - Nova
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi