Podloubí se nachází na rohu Sokolské a Ječné ulice s náměstím I.P. Pavlova. „Stav podloubí u Lékařského domu je neutěšený a je zapotřebí, aby na jeho zlepšení spolupracovaly všechny subjekty, jichž se prostor týká. Jsem ráda, že se k dvojkovému memorandu z roku 2016 tentokrát připojilo i hlavní město Praha,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS).

Předzahrádky

Podle představ radnice bude v budoucnu prostor čistší a světlejší a bude tu moci vzniknout sezení či předzahrádky. V plánu je také úprava okolních ulic včetně rozšíření prostoru pro pěší, úpravy zastávky autobusů MHD a vysazena bude nová zeleň. „Navržena je úprava prostoru před Štefánikovým domem v Ječné ulici, položena bude nová dlažba, kterou doplní vzrostlé stromy a městský mobiliář,“ doplnila mluvčí.

Součástí opatření bude podle radnic také podpora humanizace Severojižní magistrály, snížení počtu jízdních pruhů a doplnění uliční zeleně. Přebudován a upraven byl v uplynulých letech prostor u stanice metra a tramvajových u zastávek při ústí Lublaňské ulice. Upravena byla výška silnice, zmizela část zábradlí a před zastávkami tramvají u Legerovy ulice a náměstí I.P. Pavlova vznikl nový přechod pro chodce.
Video
Video se připravuje ...

Takto vypadala výstava Umění za čarou konkrétně ve stanici Můstek. (2020) David Zima

Fotogalerie
5 fotografií