Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starší řidič srazil v Ústí chodkyni (†85), zemřela: Šokující detaily! Na sraženou se podíval, pak ujel

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
8. března 2021
15:16

Policisté z Ústí nad Labem šetří od 26. února smrtelnou nehodu. Na přechodu pro chodce tam srazil řidič chodkyni (†85) a od nehody ujel. Seniorka na místě zemřela. Na povrch teď vyplouvají drsné podrobnosti!

K tragické nehodě došlo v ulici Masarykova. Starší řidič měl seniorku srazit a po nehodě ujet. Policie teď upřesnila šokující detaily po nehodě. Místní mezitím ukazují na to, jak je přechod nebezpečný. 

Policisté vycházejí také ze svědectví lidí a detailních kamerových záběrů. Na těch je podle webu Deník.cz vidět, že řidič neujel ihned po střetu, ale chvilku po něm. Když seniorku na přechodu srazil, zastavil auto, vystoupil a šel se na ni podívat.

První pomoc jí ale neposkytl, šel zpět do auta a ujel. „Video zobrazuje celý děj nehody od začátku do konce. Z místa nehody jel několik desítek metrů a znovu zastavil. Pravděpodobně svou roli sehrála psychologie po nehodě,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. 

Policisté muže dopadli chvíli po nehodě, pod vlivem alkoholu nebyl. Nehoda ale ukazuje na to, jak je přechod nebezpečný. Místní mají v živé paměti nehodu z prosince loňského roku, kdy na přechodu zemřela jiná seniorka. „Tady by opravdu bylo potřeba s tím něco udělat. Já nevím, třeba semafory. Každý tu jezdí jako blázen. Kolik lidí tu umře, než tu udělají další bezpečnostní opatření?“ popsala deníku místní obyvatelka Eliška.

Dopravní expert BESIPu Jan Pechout má jasno: místo považuje za jedno z nejnebezpečnějších. „Je tu zastávka MHD. Když tu stojí bus, má před sebou zhruba metr přechod pro chodce a o kus dál je ještě odbočka doprava. Nebezpečné pro chodce i řidiče. Hodnotím ho jako jedno z nejvíce nepřehledných míst na celé Masaryčce,“ dodal. 

Video  Nehoda v Dolních Počernicích 
Video se připravuje ...

Frantisek_Koudelka ( 8. března 2021 21:14 )

Zase pisalek Buzian... Ten na miste zcela jiste byl, ze to vi tak naprosto presne... 🤣🤣🤣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání