Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zdrcená manželka vojáka, který zemřel na covid: Léčili ho jen paralenem a vitamíny!

Autor: ran - 
7. března 2021
05:20

Voják Juraj Kemlág († 35) zemřel náhle na covid, aniž by podle lékařky jeho organismus vykazoval známky kritického stavu. A takových případů prý přibývá. Juraje oplakává manželka Danka (34) a jeho dvě malé děti. Nemohou se stále smířit s tím, že jejich milovaný tatínek, mladý, zdravý a zdatný muž, tak najednou zemřel.

Lukášek (3) a Filípek (6 měs.) si se svým tatínkem už nikdy nebudou hrát a on už se nikdy nebude těšit z jejich pokroků a jejich radosti ze života. Juraj zemřel koncem prosince 2020, den před svými šestatřicátými narozeninami.

Manželku Danku ztráta velmi zasáhla, neví, jak bude bez Juraje žít. „„Já už ale ani nežiju, protože toto není život, ale utrpení. Můj život skončil v okamžiku, kdy skončil jeho,“ řekla pro deník Plus Jedeň Deň Danka. A stále není přesvědčená o tom, že pro jejího muže nikdo nemohl nic udělat, aby dnes mohl být se svou rodinou.

Juraj, který 15 let sloužil ve slovenské armádě u ženistů, se podle informací webu nakazil buď při výcviku na zahraniční misi, nebo ještě před ním. Jisté je, že na výcviku byli vojáci testováni a pozitivitu vykazoval jediný z nich (Juraj to nebyl). Pozitivního vojáka následně z výcviku odvolali. Danka věří, že kdyby se výcvik preventivně zrušil, její muž by mohl dnes žít.

Namísto toho její muž však ulehl s vysokými horečkami, k nimž se přidaly bolesti mandlí, kašel a dušnost. Na vlastní žádost ho umístili do vojenského karanténního centra v Lešti, protože nákazou nechtěl ohrozit rodinu. Podle informací Danky mu v centru podávali Ibalgin, Paralen, vitamíny C a D a zinek. Dle lékařky pracující v centru byl Juraj léčen jako pacient se zápalem plic. 

Jádro celé věci tkví v tom, že podle ministerstva karanténní centrum není nemocnicí. „Při nástupu byl Juraj řádně poučen o skutečnosti, že centrum není poskytovatelem zdravotní péče a ve smyslu platné legislativy zůstává jeho ošetřujícím lékařem nadále jeho obvodní lékař,“ uvedla pro web mluvčí slovenského ministerstva zdravotnictví Martina Kovaľ Kakaščíková.

Případů náhlého úmrtí je stále víc

Jak uvádějí ve shodě s ministerstvem i lékařky z lešťského karanténního centra, v případě, že by Juraj cítil zhoršení svého stavu, nezbývalo by mu, než se obrátit na svého všeobecného lékaře a poradit se s ním o dalším postupu. Mluvčí Kakaščíková dodala, že v současné době podobných případů přibývá. Pacient nevykazuje známky kritického stavu a pak náhle zemře. 

Danka je přes to všechno zklamaná z postupu i komunikace lékařů, s nimiž jednala. „Volala jsem dalším dvěma doktorkám, abych si vyjasnila, jak se to mohlo stát, ale ty se se mnou nebavily, jen ta, která psala zprávu, mi řekla, že mého muže léčili stejně, jako léčí pacienty na ARO, ale že si prý nemám plést karanténní centrum s nemocnicí,“ popsala zarmoucená mladá vdova. 

Video  Slovenské ministerstvo zdravotnictví vydalo video zachycující přeplněná nemocniční lůžka.  - Čas.sk
Video se připravuje ...

Omasta ( 9. března 2021 10:07 )

Kdyby vám někdo umřel na covid v nemocnici, tak můžete nechat na patologii změřit nebožtíkovy hladiny vitamínů A, D, E, K2, a zažalovat nemocnici o tučnou sumu za zanedbání léčby. Rozhodnutí je na vás, donést nemocnému vitamíny A, E, K2 za 3000 Kč, nebo spoléhat na nemocnici.
Megadávky vitamínu D jsou škodlivé (hyperkalcémie) už 60 let a nic na tom nemění fakt, že z USA přicházejí zvěsti, že je nezbytné jej podávat covidovým pacientům. Vitamín D urychluje vylučování vitamínů A, D, E, K2, a to je druhý důvod, proč jsou megadávky škodlivé.
Vysvětlení pro nechápavé. Vitamíny je potřeba podávat tehdy, když chybějí. Nemá žádný závratný účinek podávání vysokých dávek vitamínů, které nechybějí. Proto je zanedbání péče, co udělali ti doktoři. Stejně tak je směšné podávání nejlevnějšího vitamínu C, který je obsažen v každém multivitamínu. Nikomu nechybí samotný vitamín C. Nemocnice vydělá na covidovém pacientu statisíce, a tak je ostuda, že jej léčí nejlevnějšími léky a vitamíny C, D, zinek.

snehulak ( 8. března 2021 12:01 )

Když se dá přežít Novičok, proč by se nedal přežít Covid? To snad není zázrak trubko saso? Ostatně, to že měl Klaus Covid s lehčím průběhem máš od ošetřujícího lékaře, nebo jen od PRESStitutů, co ten jeho blábol šířili?

snehulak ( 8. března 2021 11:56 )

Ach bože, blesku. To musíte přežvykovat i ty výživné kraviny ze slovenského spřáteleného bulváru? Naši vojáci na tom tak zle nejsou ani v Afganistánu?

tomshark ( 7. března 2021 21:09 )

Nemůžete vědět, že jste nikoho nenakazil a pokud tak cinite umyslne, může to být posuzováno jako trestný čin
dle Ustanovení § 152 trestního zákoníku (trestný čin šíření nakažlivé lidské nemoci) stanoví, že kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

verka1 ( 7. března 2021 21:06 )

To jsi měla velké štěstí, že ti po 4 týdnech začli léčit na zápal plic. Někteří by už dávno doma zemřeli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa