Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fenku v Turnově vyhodil z auta a ujel: Natočila ho kamera! Zvíře skončilo v útulku

Autor: VaB - 
5. března 2021
19:48

Přijel, zastavil, surově vzal svého psa a vyhodil ho ven z auta a nemilosrdně odjel. Muži z Trutnova ale nedošlo, že ho natáčí kamery. Chováním se zabývají úřady, fenka našla útočiště u strážníků.

„V dopoledních hodinách nám zavolal pán, že byl svědkem, jak někdo vyhodil štěně z vozidla a ujel,“ popisují strážníci z Turnova na facebooku. K incidentu došlo na parkovišti u sportovního areálu brzy ráno, kolem sedmé hodiny. 

Z auta vystoupil muž, šel ke kufru, otevřel ho a surovým způsobem z něj vytáhl fenku, poté s ní švihnul o zem! „Potom muž začal kolem rozhazovat kousky salámu, aby psa zaměstnal a mohl v klidu odjet,“ popsal pro CNN Prima News šéf turnovských strážníků Luboš Trucka.

Muži ale nedošlo, že jej natáčí městský kamerový systém. „Je vidět, že pes muže dobře zná, že je na něj zvyklý. Poskakuje kolem něj a ve chvíli, kdy auto odjíždí, se za ním snaží běžet,“ upozornil Trucka. Nešlo ale jen o kamery, incident sledovali i svědci z automobilu. Ti pak zavolali strážníky, povedlo se jim i poznamenat registrační značku auta. 

Případem se už zabývají i trutnovští úředníci. „Máme podezření na týrání zvířat, konkrétně opuštění. Maximální pokuta je v tomto případě sto tisíc korun,“ uvedl šéf městské policie. Přibližně tříměsíční fenka skončila v útulku, je hodně vyplašená a bojí se.

Jakmile se o incidentu začalo psát, volali do útulku lidé s tím, že by si pejska rádi osvojili. „Ze zákona s ním teď čtyři měsíce nebo do konce správního řízení nesmíme nijak nakládat. Nejvíc by nám pomohlo, kdyby se majitel psa pokusil to, co udělal, alespoň částečně napravit. Stačilo by, aby podepsal darovací smlouvu,“ řekla majitelka útulku Dominika Šmídová. 

Video  Muž v Turnově vyhodil surově psa z auta a ujel.  - CNN Prima News
Video se připravuje ...

begonie ( 6. března 2021 06:23 )

Snad není problém vypátrat toho deb... - auto s poznávací značkou mají!!! A snad tento deb.. bez problémů podepíše darovací smlouvu, aby chudinka fenka nemusela trčet v útulku 4 měsíce. Držíme palce, aby prožila u nových majitelů, kteří budou milovat ji a ona zase je, šťastný život!!!!

XLADI ( 6. března 2021 06:02 )

Alespoň že to dobře dopadlo. Psovi nic není a bude ok. Nechápu proč si pitomec pořizuje psa když se ho pak takto zbavuje. Měl dát inzerát že ho daruje nebo odvézt do útulku. Zbavil by se ho rychle a správným způsobem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání