Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První dítě v Česku zemřelo s covidem: Holčičce bylo teprve 8 let

Autor: rc - 
3. března 2021
22:51

Česko má první dětskou oběť, která zemřela s novým typem koronaviru covid-19! V únoru mu měla podlehnout teprve osmiletá holčička, která byla pozitivně testována na nový typ koronaviru. Dívka údajně pocházela z Plzeňského kraje. Šokující zprávu přinesl zpravodajský web CNN Prima News.

V České republice neustále stoupá počet nakažených novým typem koronaviru covid-19. Bohužel, rovněž stoupá i počet úmrtí. S covidem mělo na našem území zemřít doposud přes 20 tisíc lidí. Podle informací zpravodajského webu CNN Prima News je mezi nimi bohužel i malé dítě! Osmiletá dívka, která údajně pocházela z Plzeňského kraje, měla zemřít dvaadvacátého února.

Projevilo se to i ve statistikách ministerstva zdravotnictví. „Jedno dítě ve věku 0-14 let, pozitivní na covid-19, skutečně zemřelo,“ uvedla pro CNN Prima News mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky Lenka Svobodová. V Česku se jedná o první dětskou oběť, která ve statistikách figuruje.

V prosinci se ženě pocházející z Libereckého kraje, která byla pozitivní na covid-19, narodilo mrtvé miminko. To bylo ovšem ze statistik smazáno. „V souladu s metodikou pro evidenci úmrtí bylo radou registru ISIN po konzultaci s odborníky a metodiky rozhodnuto, že případy mrtvě narozených dětí budou stornovány,“ dodala mluvčí.

První dětská oběť koronaviru v Česku: S covidem zemřela holčička (†8) z Plzně! První dětská oběť koronaviru v Česku: S covidem zemřela holčička (†8) z Plzně! | MZ ČR

VIDEO: Povinné testování zaměstnanců ve firmách: Havlíček a Hamáček prozradili detaily

Video  Povinné testování zaměstnanců ve firmách: Havlíček a Hamáček prozradili detaily.  - ČTK
Video se připravuje ...

CHYBULE ( 4. března 2021 20:14 )

Pro rodinu tragédie na celý život,ale rodiče jsou 30+,to znamená ti,kteří vše bojkotují.Komu budou dávat vinu?Babišovi?Nebo to hodí na zdravotníky za pochybnou péči,jako to bylo dříve?

lunatic ( 4. března 2021 17:04 )

Fakticky je to opět nepřesné, bohužel .Ti mladí, kteří zesnou na covid, anebo spáchají vlivem své lability např­.sebe­vraž­du,ne­zestár­nou,ne?

lunatic ( 4. března 2021 16:58 )

Já však nejsem příznivcem žádné z politických stran - stojím opodál a nikoho ve skutečnosti nepotřebuji

lunatic ( 4. března 2021 16:56 )

Děkuji Vám za kompliment - já to přeci již dávno vím a založil jsem na tom celý svůj business

user ( 4. března 2021 16:04 )

A trochu travky a bude Vám všechno jedno, Pirátská rétorika je šílený zlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa