Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nenadávejte policistům, jenom plní rozkazy, prosí spolek: Výhrady adresujte politikům, dodává

Autor: VaB - 
3. března 2021
19:22

Vláda se rozhodla pro třítýdenní lockdown. Od pondělí je vedle mnoha dalších opatření zakázáno opouštět okresy z jiných než povolených důvodů. Hranice hlídá policie, pomáhají jí vojáci a celníci. Spolek Vlčí Máky, věnující se péči o veterány, prosí, aby jim lidé nenadávali. Pouze plní rozkazy.

Mnoho řidičů už určitě na cestě potkalo policisty, jak staví jedno vozidlo za druhým na hranicích okresů. Od pondělí mají za úkol namátkově kontrolovat řidiče, zda mohou nebo nemohou přejet z jednoho okresu do druhého. 

Policie se rozhodla, že do poloviny týdne bude „shovívavější“ a nebude na řidiče přísná. To se ale může změnit. Během prvního dne policisté zkontrolovali více než 53 tisíc vozidel. Celkem 1527 řidičů muselo zamířit zpět. „Většina cestujících však měla doklady v pořádku a setkávali jsme se s pochopením a vstřícností. Všem za to děkujeme,“ oznámili na twitteru. 

Setkávají se ale i s tím, že jim lidé nadávají nebo vyčítají vyhlášená nařízení. A to i přes fakt, že za ně nemohou. 

Spolek Vlčí Mák na Facebooku podobné občany, zejména řidiče, vyzývá ke shovívavosti. „Apelujeme, nebuďte nepříjemní, už vůbec ne sprostí, na kontrolní hlídky,“ prosí. „Jsou ochotni za vás obětovat život. Až je potkáte, buďte milí,“ stojí na přiloženém obrázku.

„Své výhrady adresujte politikům, kteří obětovali nás všechny,“ dodávají. Vylívat si zlost na uniformovaných policistech, celnicích či vojácích na hranicích okresů, podle nich nemá žádný smysl. Všichni pouze plní rozkazy. 

Video  Ředitel pražské policie Tomáš Lerch o dodržování protiepidemických opatření v Praze.  - David Malík
Video se připravuje ...

The_best_Babis ( 4. března 2021 01:25 )

Co tohle je zas za dementní spolek?? Na štěstí malinko zmlknuk šašek Minář s jeho močovým spolkem a je tady další. Správně by měli lidé nadávat těm dementnímu lidem kteří si myslí že jsou imunní i proti blbosti, neustále porušují pravidla, nařízení a hlavně i selský rozum. Jsou to prostě prasata, viz Klaus např. Kvůli těmto hov...dám máme takovou nálož tady!! Z nařízení a pravidel se stala soutěž o to kdo sofistikovaněji poruší pravidla. Tohle s politikou nemá nic společnýho!

Omasta ( 3. března 2021 23:11 )

Ale proč. My máme provo být sprostí. Co se do toho ten spolek montuje?!

My vyléčení občané se nepodílíme na šíření viru, je nýás 5.000.000 a žádáme, aby nám vláda otevřela všecky zavřené obchody služby a školy. Vládo koruupčníklů, vybíjej se na těch zstrašených čekatelích na nákazu! Ti šíří virus a mají být zavření.
My vyléčení nepřenášíme nákazu. Jestli nás zavře neobo pustí všude bez roušek, tak nepřibyde ani jeden nakažený. Já se divím, že si to těch 5 milionů občanů nechá líbit. Problém je v tom, že měli tak mírný průběh, že o tom ani nevědí. Ale kolaborují s vládou ke škodě ostatních vyléčených.

miko ( 3. března 2021 22:21 )

miko:k tomu se dá říct, že je vše o lidech, 5 chlapů pacifikuje jednu ženskou, a vy jste nezlobte se pořádný bl..c

miko ( 3. března 2021 22:20 )

k tomu se dá říct, že je vše o lidech, 5 chlapů pacifikuje jednu ženskou, a vy jste nezlobte se pořádný bl..c

gemino ( 3. března 2021 21:16 )

Co ti psychopati dokáží je vidět na likvidaci ženy bez roušky před její 5ti letou dcerou. Kdo nic neumí učí a zamindrákovaní psychopati si léčí mindráky na ženách. Rozkaz zněl jasně, nebyl čas lámat si hlavu kdo je kdo. Chceš říct, soudruhu? No, dvě dávky... Ti tenkrát také "jen plnili rozkazy"...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání