Stačil malý pohyb jeho prstu a dům by vyletěl do vzduchu. Možná i kus ulice. V pátém dílu dobového seriálu skoro každou chvilku něco bouchlo, když ne výstřel z revolveru, tak rovnou výbušnina. Jak prozradil režisér Jaroslav Brabec, nešlo jen o postprodukčně dodělané triky na počítači, ale práci pyrotechniků ze Zvláštních efektů ČT.

„Pracovali skvěle a měli jsme kvůli tomu několik porad i s kaskadéry na místě v Josefově, kde se byt točil,“ řekl Blesku. 50 vojáků si zahrála rota Nazdar z Klubu vojenské historie a členové klubů historických hasičů, kterých bylo deset, a dvacet dalších komparzistů.

Nejsložitější byl výbuch na konci, který Poulíček odpálil ze skříně a poslal tím do sutin Jiřího Langmajera (54) alias obvodního inspektora Rudolfa Havlíka. I přes zajištění za pomoci kaskadérů a pyrotechniků byl tak silný, že neplánovaně poničil pouliční lampy.

„Byt byl reálný a dostavěný tam, kde je vidět ve filmu podle potřeb. Efekt výbuchu byl složen z několika záběrů, kdy v bytě byl vytvořen jen výfukem prachu a kaskadérskou akcí s dublem. Výbuch, který byl zvenčí, byl ale reálný. Jiří Langmajer už pak jen ležel v sutinách,“ popsal Brabec. V pavlačovém domě v Josefově, kde se natáčelo, se fi lmoval už Šarlatán, Musíme si pomáhat, seriál Božena a další.

Další díl sledujte 7. března od 20:10 hod.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér Blesk

Fotogalerie
40 fotografií