Chtěl jen prodat luxusní hodinky, prodejce ale rozhodně neměl v plánu mu za ně zaplatit. Muž (54) se s pozdějším útočníkem dohodl, že si pro cennost v hodnotě 85 tisíc korun, přijde k němu do bytu. Jenže domnělý kupující si s sebou vzal na pomoc dva kumpány. „Poté, co je muž vpustil do bytu, jej začali bít pěstmi do obličeje a do oblasti zad a ramen. Svou společnou sílu umocnili baseballovou pálkou, železnou tyčí a teleskopickým obuškem,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jeden z gaunerů muže držel v kuchyni a vyhrožoval mu, druzí dva mezitím prošmejdili celý byt. Kromě hodinek ukradli také certifikát jejich pravosti, stolní počítač, mobily a další cennosti. Vše dohromady mělo hodnotu více než 120 tisíc korun.

Kriminalisté nelenili a díky podrobnému popisu následně zjistili, kdo oni tři útočníci jsou. „Dva z nich byli zadrženi ve vozidle Škoda Octavia na pražské Floře. Přestože se snažili hlídce vzdálit, a přitom projížděli křižovatky na červenou, policistům neunikli,“ popsal Hrdina. Pro posledního si kriminalisté došli o den později do jeho bytu ve Vršovicích. „Jelikož se před policisty v bytě uzamkl, museli k násilnému vstupu použít hydrauliku, aby se dostali dovnitř,“ uvedl mluvčí. Všichni tři muži jsou stíháni vazebně, hrozí jim až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Gauneři zmlátili a okradli muže (54) v jeho vlastním bytě, policisté je zadrželi. Policie České republiky

Fotogalerie
15 fotografií