Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (13) málem utonul v řece Moravě: Když ho našla policie, držel se už jen posledních stébel trávy

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: twitter Policie ČR)
Autor: VaB - 
25. února 2021
10:06

Třináctiletý chlapec a jeho kamarád si v Kroměříži kopali s míčem. Ten jim ale v jednu chvíli spadl do řeky Moravy. Chlapec se snažil míč vytáhnout, jenže spadl do vody. V silném proudu se nemohl vydrápat na břeh. Jen tak tak se přidržoval trsů trávy, aby ho řeka nevzala. Zachránila ho až hlídka strážníků.

Obyčejné dětské hrátky s míčem se v mžiku vteřiny změnily v boj o život mladého, třináctiletého chlapce. Když dvěma hochům spadl míč do řeky, jeden z nich ho chtěl vytáhnout. 

Jenže chlapec uklouzl a spadl do vody. Na místo vyjela hlídka Městské policie Kroměříž. Chlapce našli, jak stojí zhruba po prsa ve vodě a drží se trsů trávy u břehu. Řeka měla totiž silný proud, chlapec se snažil, aby ho neodnesl.

„Břeh v tomto místě tvoří velký sráz, který navíc byl kluzký a kvůli tajícímu sněhu rozmáčený a zablácený. Jeden ze strážníků se snažil mladíka udržet u břehu dřevěnou holí, kterou našel na břehu, druhý běžel pro záchrannou vestu,“ popsal ředitel strážníků Libor Kubiš. Chlapce se nakonec podařilo vytáhnout na břeh, neměl žádná zranění, ale byl silně podchlazený. Postarala se o něj tedy záchranná služba. 

paragraf ( 25. února 2021 10:52 )

Chlapec 13 málem utonul...posra la se o něj záchranná služba... chudák kluk, skoro utopenej a ještě tohle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání