Policisté původně vyjížděli k dopravní nehodě nedaleko obce. Našli havarovaný vůz Ford Galaxy a u něj v příkopu zjevně opilého muže. Dechovou zkoušku odmítl a tvrdil, že neřídil. Pak se děly věci.

„Začal manipulovat se zbraní, přičemž vyhrožoval, že ji použije proti sobě,“ popsala policejní mluvčí Pavla Burešová s tím, že následně muž z místa odešel domů. Byla obava, že výhrůžky splní, a tak dorazila zásahovka s policejním vyjednavačem.

Při telefonátu ztichl

„Ten s mužem navázal telefonickou komunikaci, která trvala přibližně dvě hodiny. Potom muž přestal s policistou mluvit,“ uvedla Burešová. Nebylo na co čekat a policisté vtrhli do domu.

Tam je čekalo překvapení. Opilec klidně spal ve sklepě. „Muže zajistili, stejně jako zbraň, kterou na místě našli. S největší pravděpodobností se jedná o zbraň plynovou,“ dodala Burešová. Dechová zkouška ukázala 1,88 promile.

„Muž se odmítl podrobit odběru biologického materiálu a po prohlédnutí lékařem byl převezen do policejní cely,“ doplnila Burešová. Případem se dál zabývají policisté z Plzně-venkova.

VIDEO: Policejní manévry v Manětíně na Plzeňsku kvůli opilci.

Video
Video se připravuje ...

Policejní zásah v Manětíně: Opilec vyhrožoval, že si ublíží, pak usnul ve sklepě. PČR

Fotogalerie
6 fotografií