Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Běžkař se ztratil v Krušných horách: Vyčerpaného a promrzlého ho nalezla až policie

Běžkař se ztratil v Krušných horách: Vyčerpaného a promrzlého ho nalezla policie (foto ilustrační)
 (Autor: www.profimedia.cz)
Autor: jžk - 
23. února 2021
11:12

Policisté z Ústeckého kraje přijali oznámení z tísňové linky od běžkaře (48), který ztratil orientaci a následně mu nedaleko obce Celná došly síly.

Osmačtyřicetiletý muž přecenil své schopnosti a během mrazivého únorového večera se ztratil při běžkaření v Krušných horách. Nedokázal se zorientovat nedaleko obce Celná a s přicházející tmou se již nedokázal sám dostat domů.

Vejprtští policisté se na popud oznámení od tísňové linky vyrazili muže hledat. Pomocí lokalizace mobilního přístroje pohřešovaného a následné telefonické komunikaci se jim po třech hodinách usilovného pátrání podařilo promrzlého a vyčerpaného běžkaře najít.

Běžkaři, který byl na pokraji sil, pomohli policisté překonat přibližně tři kilometry dlouhý úsek cesty vedoucí zasněženým terénem, a dokonce i potokem až ke služebnímu vozidlu. Tím ho pak přepravili do obydlí jeho známých,“ uvedla tisková mluvčí policie por. Mgr. Miroslava Glogovská. Muž naštěstí nepotřeboval lékařské ošetření.

René Mašín, náčelník Horské služby České republiky, doporučuje, abyste si před odjezdem na hory prověřili, nejen jaké počasí přijde, ale i to, jaké bylo posledních pár dní. Nejčerstvější informace najdete na www.horskasluzba.cz. A když už se nedejbože dostanete do svízelné situace, využijte telefonní číslo přímo na Horskou službu: 1210.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání