„Vévoda a vévodkyně ze Sussexu potvrdili Jejímu Veličenstvu královně, že se nevrátí k plnění pracovních povinností královské rodiny. Jakkoliv jsou všichni zarmouceni jejich rozhodnutím, vévoda a vévodkyně zůstávají milovanými členy rodiny.“ Tímto prohlášením stvrdili Meghan Markleová (39) a princ Harry (36) své úmysly zcela se oprostit od okov královské rodiny.

Video: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Video
Video se připravuje ...

Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok! YouTube

Krátce nato mluvčí vévodů reagoval na prohlášení Buckinghamského paláce slovy, že jsou oba „nadále oddáni službě po celém světě a bez ohledu na svou oficiální roli nabídli pokračující podporu organizacím, které zastupovali“ a že „služba je obecně platný princip“. Právě tento dovětek podle listu The Sun šokoval a znechutil prince Williama, který to vnímá jako velkou urážku jeho babičky královny Alžběty II. (94).

Zdroj dále zmínil, že je William velmi zklamán postojem svého mladšího bratra a jeho americké manželky. Neuctivý způsob podání i chování Sussexů v posledních měsících údajně rozpoutal jeden z nejhorších sourozeneckých konfliktů od dob neshod mezi Jiřím VI. a jeho bratrem Eduardem VIII., jenž z lásky k dvakrát rozvedené milence abdikoval a přenechal korunu bratrovi.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
84 fotografií