Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vlak srazil u Zábřehu člověka: Zabil ho

Řidič (24) se na přejezdu srazil s vlakem a od nehody ujel: Policii pak sdělil, že spěchal k zubaři!
Řidič (24) se na přejezdu srazil s vlakem a od nehody ujel: Policii pak sdělil, že spěchal k zubaři!  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
20. února 2021
12:20

Na železniční trati mezi Zábřehem a obcí Lupěné na Šumpersku v sobotu ráno rychlík srazil a usmrtil osobu. Oznámila to policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Kvůli nehodě byl na 2,5 hodiny zastaven v obou směrech provoz na hlavním železničním koridoru v úseku mezi stanicemi Hoštejn a Zábřeh na Moravě.

Zhruba v 09:30 byl v místě nehody obnoven provoz vlaků po jedné koleji, o půl hodiny později začaly jezdit vlaky už bez omezení. Vlaky v tomto úseku nabraly zpoždění v desítkách minut, informovaly České dráhy.

Rychlík Slovácký expres srazil osobu na trati mezi stanicemi Lupěné a Zábřeh na Moravě zhruba v 07:00. Kvůli nehodě byly ráno odřeknuty dva osobní vlaky a jeden rychlík.

Evakuace cestujících

Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová ČTK řekla, že ve Slováckém expresu cestovalo 25 osob. Hasiči cestující autobusem evakuovali do Zábřehu, kde přesedli na vlak. Okolnosti srážky vlaku s osobou vyšetřuje policie.

ŽIVĚ: Vlaky na hlavním nádraží v Praze

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání