Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hlídky u uzavřených okresů: Policie řeší turisty i Čechy s nákupy. Za den vrátila 240 aut

Autor: ČTK - 
20. února 2021
12:16

Policisté odepřeli od pátečních 07:00 do sobotních 07:00 vjezd nebo výjezd z okresů Sokolov a Cheb celkem 240 vozidlům. Nejčastější důvody zamítnutí, stejně jako v předešlých dnech, byly cesty za turistikou, na nákupy, na návštěvy známých, případně občané neprokázali důvod své cesty, řekla v sobotu ČTK mluvčí krajské policie Kateřina Krejčí. Sokolovsko a Chebsko jsou od minulého pátku uzavřené kvůli špatné epidemické situaci. Denní počet odmítnutých vozů je stále přibližně stejný, za čtvrtek do pátečních 07:00 jich bylo 229.

„Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku,“ uvedla Krejčí. V pátek neměli policisté na kontrolních stanovištích ani na hraničních přechodech hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. „Vozidla byla průběžně plynule odbavována,“ řekla.

Kolony se na stanovištích ani na hranicích netvoří též v sobotu dopoledne. Vozidla jsou odbavována průběžně, uvedla.

V Karlovarském kraji je 44 kontrolních stanovišť. Od soboty pomáhá policistům na vybraných místech 20 příslušníků Vojenské policie. „Sloužit budou stejně jako naši policisté ve 12hodinových denních a nočních směnách v počtu deseti vojenských policistů na každé směně,“ uvedla Krejčí. Krajské ředitelství jim zajistilo ubytování a stravu.

Vláda omezila kvůli epidemické situaci pohyb v okresech Cheb, Sokolov a Trutnov. Na dodržování opatření denně dohlíží asi 600 policistů na 80 stanovištích. Ode dneška při střežení uzavřených okresů pomáhá 32 vojenských policistů. Výjimku z uzavření mají lidé, kteří cestují do okresu a mimo něj například do práce, do školy nebo k lékaři. Policisté se zaměřují i na vytipované vlakové a autobusové spoje.

Video  Vláda uzavírá okresy Cheb, Sokolov a Trutnov! Blatný: Příjezdy bude kontrolovat policie. 
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa