Jako první se k plotně postaví bloggerka a milovnice campingu Klára (42). Ta hosty pozve do svého přechodného domova na kolečkách, tedy do karavanu. Aby se do něj všichni vešli, musí si půjčit trochu větší, i tak to ale bude jen tak, tak. Ostatní soutěžící budou ponejprv zaskočeni, následně si ale pobyt v přírodě a v karavanu začnou užívat. „Zaujala mě výbava a ten komfort,“ zazní od překvapených hostů. Extrovertní hostitelka by prý ráda ukázala, že se v karavanu dají uvařit dobrá a rychlá jídla i pro rodinu s dětmi, a hodlá své menu z větší části připravit v chytrém hrnci. Povede se jí se svým menu úsporným na čas i prostor zaujmout také hosty? Vejdou se vůbec všichni dovnitř karavanu? Jak si s tím poradí hendikepovaný Tomáš?

V úterý soutěžní menu připraví invalidní důchodce Gerd (40). Tak si nechává říkat, je to přezdívka z mládí, z fotbalu. Jinak se ale jmenuje Tomáš. Gerd je po nemoci upoután na vozíček, ale optimismus mu nechybí. Jeho spolusoutěžící budou zvědaví, jak Gerd zvládne nejen vaření, ale i celý večer. Přece jen je upoután na invalidní vozík a má jen jednu nohu. „Je boží, to na něm vidíme všichni,“ usoudí obdivně upovídaná Blanka. Gerd si ze svého handicapu nic nedělá a se vším si poradí. V kuchyni se dokonce nebojí ani trochu experimentovat. Experimentují i jeho hosté. Blanka pije u Gerda zálivku z talíře a zdá se, že to ostatním nevadí. Nebo ano?

VIDEO: Středeční Prostřeno: Komunistické retro jídlo?

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno: Komunistické retro jídlo? FTV Prima

Ve středu předvede, co v kuchyni dovede, finanční poradce Tomáš (37). Ten hosty přivítá v bytě, ve kterém žije s manželkou a synem. Vsází na syté menu, troufá si i na domácí pečivo, ale nejvíce diskutovaný bude jeho hlavní chod. Lomnická hranice, podle ostatních taková „retro“ záležitost. Kdo se bude ošívat, a kdo si naopak přidá? Divoké emoce vzbudí i tatarka. Ta by měla být doplňkem jídla, ne jeho součástí… „To už je prasárna,“ má jasno Gerd. A Blanka také. Ta se do Tomáše pustí, že je příliš odtažitý. Nejspíš vedoucí. Jaká je pravda? Je to skutečně machýrek, anebo milý kluk? Nakonec Tomáš poprosí Blanku, aby nechala mluvit ostatní. Vezme si to osobně, nebo se opravdu začne chovat tak, aby i ostatní mohli sdělit svůj názor?

Ve čtvrtek hosty k sobě domů pozve řidič z povolání Patrik (27), nejmladší soutěžící. Ten překvapí svou ložnicí. Není v ní totiž postel, ale jen matrace. Hosté čile diskutují o tom, proč tomu tak je, a jak se mu na zemi asi spí. Patrik se mezitím v kuchyni pořádně zapotí, jeho menu je totiž velice ambiciózní, hosté jsou však zvědaví na hlavní chod. I Patrik na něj sází, steaky jsou steaky. Jak se mu povedou? Pochutnají si na nich úplně všichni? Zmate je i Patrikova pórková polévka, ve které prý našli kopr. Jenže ten tam není. Nebo je? Podle Patrika ne. „Já věřím, že tam nebyl, ale strašně moc to mělo příchuť kopru,“ dumá Gerd. A jak se bude líbit Patrikova zábava – míchání drinků? Nebude vadit, že ji nebude předvádět sám, ale pozve si k tomu pomocníka?

VIDEO: Páteční Prostřeno!: Blančin orgasmus

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno!: Blančin orgasmus FTV Prima

Jako poslední se k plotně postaví operátorka logistiky Blanka (43). Ta hosty přivítá v krásném moderním domě s bazénem. Blanka se netají tím, že miluje vodu a bazén je pro ni vším. Blanka si po celý týden držela dobrou náladu a nebude tomu jinak ani v její hostitelský den. Ne všechno se ale stoprocentně povede. Blanka slibuje například poctivou bramboračku, tatranské kuře a orgasmus – právě na ten jsou hosté zvědaví a padne kolem něj spousta poznámek. Například Klára se směje, že něco takového může servírovat jen Blanka. Dojde také na diskuzi na téma těsto. Kdo pozná listové těsto, a kdo bude tvrdit, že to listové těsto rozhodně není? A kdo bude mít nakonec pravdu? Ví vůbec sama hostitelka, co koupila, nebo se v přípravě svého menu trochu ztratila?

Jak celý týden dopadne a kdo nakonec vyhraje? Zvítězí nejlepší menu týdne, nebo se bude řešit taktika? A jak se soutěžící poperou s úkolem týdne, jímž bude příprava amuse-bouche (tedy předkrmu na jedno kousnutí)? Nikdo ho totiž neumí ani správně vyslovit. Amouze bouche, amondse buš, bekaču, Amos Komenský, Amus nevim… Právě tento úkol týdne aspiruje na to odebrat první místo v počtu zkomolenin oblíbenému cheesecakeu. Sledujte každý všední den od 17:50 na FTV Prima!

VIDEO: Úkol týdne v Prostřeno!: Amuse-bouche

Video
Video se připravuje ...

Úkol týdne v Prostřeno!: Amuse-bouche 

Fotogalerie
10 fotografií