S online nákupy je to snadné. Objednáme, doma prohlédneme, a když zjistíme, že zboží nepotřebujeme, vrátíme ho a dostaneme své peníze zpět. Funguje to u vysavačů stejně jako aplikací na výuku cizího jazyka nebo sledování filmů. Věděli jste, že nyní si podobným způsobem můžete sjednat i bankovní půjčku? Pokud si po pár dnech uvědomíte, že ji vlastně nechcete nebo nepotřebujete, jednoduše ji vrátíte zpátky bance. Bez úroků, poplatků nebo sankcí za předčasné ukončení smlouvy.

Půjčku na zkoušku spustila Česká spořitelna letos v lednu. Můžete díky ní získat dva tisíce korun, a rychle tak uhasit nejakutnější problémy. Stejně snadno si ale můžete půjčit vyšší částku a být tak, třeba i na pár dní, milionářem na zkoušku. „Klientům, kteří si tuto půjčku sjednají, garantujeme, že ji mohou do 30 dnů od podpisu smlouvy vrátit. Bez vysvětlování důvodu. A hlavně bez poplatků a úroků,“ vysvětluje Filip Belant, expert České spořitelny na oblast úvěrů. Zdůrazňuje, že současná nabídka jde proti všem nekalým praktikám nedůvěryhodných nebankovních poskytovatelů půjček, kteří půjčují krátkodobě za velmi vysoké sazby.

.
Autor: Česká spořitelna

V těžkých situacích beze stresu

Půjčka na zkoušku výrazně usnadňuje život zejména lidem, kteří se ocitli v náhlé finanční tísni. Třeba i proto, že kvůli pandemii přišli o část svých příjmů. „Pokud se člověk dostane do těžké situace, je obtížné zachovat si chladnou hlavu a rozhodovat se opravdu uváženě. Stres nám často dokáže zatemnit mozek. A právě proto jsme se rozhodli Půjčku na zkoušku vyvinout. Lidé díky ní získají finanční jistotu, vymaní se z tlaku a dokáží se na svoji situaci podívat v klidu a s nadhledem. Je dost dobře možné, že zjistí, že půjčku nepotřebují nebo nechtějí. Pak nám ji mohou bez obav vrátit,“ vysvětluje Filip Belant.

O Půjčku na zkoušku lze zažádat v internetovém bankovnictví, mobilní aplikaci George, na kterékoliv pobočce nebo i po telefonu.