Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tříčlenná rodina přišla při tragickém požáru o střechu nad hlavou: Na opravu nemá peníze!

Autor: rc - 
22. února 2021
12:22

O střechu nad hlavou přišla rodina Klustových ze Dvora Králové nad Labem. Daniel Klust se se svou manželkou a dcerkou Danielkou přestěhoval do rodného domu, spolu s nimi tam žil i Danielův děda. Dům si zrekonstruovali, ovšem začátkem ledna přišla tragédie. V domě vypukl požár a oni přišli o střechu nad hlavou. Rozhodli se proto obrátit na širokou veřejnost o pomoc a založili veřejnou sbírku. Výtěžek půjde na opravu domu a pak také na věci pro malou Danielku.

Daniel Klust se seznámil se svou manželkou v Brně, kde spolu žili. Po narození dcerky Danielky se však rozhodli opustit ruch města a přestěhovali se do Danielova rodného domu ve Dvoře Králové nad Labem, kde chtěli začít znovu. „Dům byl sice starší, ale zato kouzelný! Dokonce zde žije i můj děda, kterému jsem slíbil, že se o něj postarám, aby měl důstojné stáří,“ uvedl v úvodu sbírky na stránce Donio.cz Daniel s tím, že si vzali s manželkou hypotéku a dům si zrekonstruovali.

Ovšem rodinné štěstí netrvalo dlouho. „Čtvrtek 7. 1. 2021 se nám stal osudným, v našem domově vypukl požár, který nám vzal střechu nad hlavou,“ podotýká Daniel s tím, že později zjistili, že příčinou požáru byl trám zabudovaný ve zdi u komína, o kterém se nevědělo. Na další opravu však rodina nemá peníze. Kromě opravy je navíc potřeba zakoupit vybavení domu jako nábytek, kuchyň a gauč. „Peníze použijeme na opravu střechy a vybavení domu. Na půdě nám shořely i osobní věci, a tak bychom rádi část peněz použili na zakoupení nových věcí a lyží pro malou Danielku,“ píše Daniel s tím, že rodina bude vděčná za jakýkoliv příspěvek: ZDE.

VIDEO: Pro Prameny, nejzadluženější obec v republice, vyhlásilo Sdružení místních samospráv ČR veřejnou sbírku.

stellastella ( 22. února 2021 12:41 )

Dum opravili s pomoci hypotéky a tudiz maji pojistku.
Ano.je to tragedie,ale kazdy,kdo je vlastnikem nemovitosti by mel mit pojistku na teproodukcni cenu nemovitosti.
Pojišťovny jsou v dnesni dobe pruzne pri plneni odskodneni.
Dalsi pojistka,ktera je dulezita je pojisteni domacnosti.
Tuto pojistku jim zcela jiste pojišťovna nabidla.

Zobrazit celou diskusi