Holčička zažila opravdové peklo. „Pamatuje si, jak hořela, jak ji lékař balil do speciální deky, jak byl na ni hodný... Až do doby, než usnula, tak si všechno pamatuje. V nemocnici mi pak vyprávěla, jak to všechno pálilo a jak křičela,“ uvedla pro server Plzeňská.drbna.cz máma holčičky Šárka.

Děvčátko skončilo ve specializovaném popáleninovém centru v Praze, byla opakovaně v anestezii, do domácího léčení ji propustili po 2,5 měsících. „Je zmrzačená od kolenou po hlavu. Ze zad, zadečku a zadní strany stehen jí byly odebrány kožní štěpy. Má špatnou hybnost pravé ručičky, kvůli hluboké popálenině na bříšku a uvolnění svalstva se Natálce kroutí nožičky, přišla o mnoho svalstva a tkáně. Je to o celoživotní rehabilitaci, celoživotní péči o jizvy,“ popsala maminka.

Bez odpuštění

Rodina krutým úrazem dcerky těžce strádá. Matka přiznala, že viníkům nedokáže odpustit.

„Dostali mě i Natálku do péče psychiatra, na antidepresiva, je ze mě troska. Stále zjišťuji, co by ještě Natálce zlepšilo zdravotní stav. Večer co večer, kdy se jí starám o jizvy, když ji vidím bez trička, tak mi tečou slzy jak hrachy. Je to rok a půl, ale jsem pořád na tom samém dně a nemohu se zvednout,“ zoufá si matka.

Padlo obvinění

Vedoucí tábora hrozí za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až čtyřleté vězení. „Nesprávným použitím technického lihu při pokusu zvaném faraonův had, kdy se zapálí směs látek a dochází k chemické reakci a následně se formuje tělo pěnového hada, způsobila požár, při kterém došlo k poranění třech dětí,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová. Nejhůře dopadla právě Natálka.

VIDEO: Jeden horký čaj vám změní život. Ročně se popálí až devět tisíc dětí.

Video
Video se připravuje ...

Jeden horký čaj vám změní život. Ročně se popálí až devět tisíc dětí. 70stupnu.cz

Fotogalerie
8 fotografií