Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novinka v Brně: Vakcína proti koronaviru na zavolání! Město očkuje seniory u nich doma

Autor: Hynek Zdeněk - 
16. února 2021
16:51

Senioři nad 80 let v Brně už nemusí kvůli vakcíně proti covidu-19 do nemocnice. Město jim od úterý nabízí možnost očkování i u nich doma. Nabídka je určena pro imobilní penzisty. Žádné jiné město v republice tuto službu zatím nenabízí.

 „Uvědomujeme si, že mnozí senioři mají problém dostat se do očkovacího centra. Proto jsme zavedli očkování i u nich doma. Zájem je velký. Evidujeme už 220 zájemců,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (36, KDU-ČSL).


„Je to výborná věc. Maminka je po operaci a má pohybové problémy. Nevím, jak bych ji do očkovacího centra dostala,“ řekla Blesk.cz dcera jedné z prvních očkovaných penzistek, která nabídku města využila.
Video  Brno jako první město v republice očkuje seniory i doma.  - Hynek Zdeněk, blesk.cz
Video se připravuje ...

Vakcína na objednání

Dva mobilní týmy jsou schopné podat vakcínu až 40 klientům týdně. „Před očkováním vždy nahlížíme do zdravotní dokumentace, abychom dobře znali zdravotní stav pacientů. Po očkování pak vždy ještě čekáme, zda nenastaly nějaké komplikace,“ ujistila lékařka Regina Slámová.

Vakcinaci doma si mohou zájemci objednat na čísle 771 135 452.


Brno je na vakcinaci proti koronaviru covid-19 velmi dobře připraveno. „Jsme schopni každý den naočkovat pět tisíc lidí. Brzdí nás jen to, že nemáme dostatek vakcíny. Pokud ji dostaneme, půjde to velmi rychle,“ ujistil Hladík.

Covid_19 ( 16. února 2021 16:39 )

na části Prahy a Zlínska to fungovalo hned po 15.lednu než jim to vláda zatrhla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa