Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Staříčci spolu žili 56 let: Zemřeli sedm hodin po sobě na Covid-19

Autor: jžk - 
24. února 2021
23:44

Pár, který žil ve sňatku manželském přes pět desetiletí, podlehl v lednu koronaviru, jen sedm hodin po sobě. Leigh (†77) a Cynthia (†75) Bryantovi neměli příležitost se před smrtí rozloučit, umřeli osamocení v 64km vzdálených nemocnicích.

Prarodiče z Wllingtonu v Somersetu byli na začátku ledna 2021 nakaženi koronavirem, který se jim stal osudným. Informoval o tom internetový zpravodaj Metro. Cynthia Bryantová byla po pozitivním testu převezena 5. ledna do nemocnice v Tauntonu, zatímco její muž byl přijat o tři dny později. Poté, co projevil známky zlepšení, byl převezen do nemocnice v Bristolu, kde se však jeho stav opět zhoršil.

Rodina byla zdrcena, když se dozvěděla, že jejich milovaná babička odešla na věčnost 22. ledna v 18:15, aniž by se stihla rozloučit se svou láskou, která byla v nemocnici vzdálené přes 60 Km. Leigh Bryant však jako by odchod své spřízněné duše vnímal a rozhodl se ji následovat 23. ledna v 1:15 v noci, tedy přesně o sedm hodin později.

Cítím se tak prázdný, myslím, že dokonce v šoku. Chystali jsme se s mámou naposledy rozloučit, byli jsem od jejího pokoje asi deset kroků, když nám zavolali z druhé nemocnice, že zemřel i táta,“ lkal na pohřbu v krematoriu Kevin, jeden ze dvou synů. „Když jeden z rodičů zemře, můžete se obrátit a toho druhého a společně na něj vzpomínat. A zároveň se připravit na to, že odejde i ten druhý. Ale nechat si vzít oba najednou?“

Cynthia a Leigh se potkali velmi mladí a zůstali spolu téměř šest dekád. Kevin a jeho bratr Darren hráli po vzoru otce fotbal a jejich rodiče je v tom nadšeně podporovali. „Nemohli jsme si přát lepší rodiče. Byli nerozluční a všude chodili společně, byli nám vzorem,“ dodal Kevin s tím, že staříčci nevynechali jediný zápas i jejich vnoučat. „Nedokážu si ani představit, kolik mil spolu za tento život ušli.“

Očkování proti Covid-19 už je v dohlednu a zdá se, že spousta lidí i celá společnost si uleví. Bohužel není však vhodné pro každého. U těhotných žen, chronicky nemocných a osob trpících alergickými reakcemi je to jasné. Kdo další by se měl očkování vyvarovat?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa