Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zázrak jménem olivový olej: Jak poznat jeho kvalitu? A v čem tkví jeho opravdová síla?

Proč je olivový olej tolik zdraví prospěšný?
17. února 2021 | 06:00

Už Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. V čem je jeho síla?

Někdo ho pije každé ráno nalačno, jiní zase nedají dopustit na jeho účinky v péči o vlasy a pokožku. Věděla jste, že upravuje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh? Zařaďte tento tekutý zázrak i vy do svého jídelníčku i kosmetických rituálů.

Zdravá výživa se bez olivového oleje neobejde

Olivový olej je nezbytný pro všechny, kteří mají rádi zdravý životní styl. Rozpouští se v něm tolik důležité vitaminy! A v kuchyni se uplatní nejen jako delikatesa, ale i jako doplněk k těstovinám, zeleninovým salátům a řadě dalších zdravých pokrmů. Ryby, houby, nakládaný sýr, vše v kombinaci s dobrým olejem z oliv na talíři opravdu vynikne a dodá vašemu tělu potřebnou dávku zdraví prospěšných kvalitních tuků. Extra panenský olej je také zdrojem živin, antioxidantů, vitaminů E a K a nenasycených kyselin. Pokud jde o původní přírodní zdroje, je dokonce na úplné špici v obsahu látek, jako je například kyselina olejová, která mírní záněty a může působit i proti vzniku rakovinného bujení.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla
Video se připravuje ...