Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodinný dům na Mělnicku zachvátily plameny: Dvojici na balkoně zachránil soused

Autor: jel - 
16. února 2021
18:24

Ničivý požár vypukl v pondělí kolem třetí hodiny ranní v obci Chrást na Mělnicku. Na místo vyrazilo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Bylo nahlášeno, že muže a ženu oheň uvěznil na balkoně domu, než však zasahující jednotky dorazily na místo, dvojici pomohl pohotový soused, který přinesl žebřík.

„Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že muž i žena jsou už v bezpečí mimo objekt, neboť se jim podařilo slézt díky sousedovi, který přinesl žebřík,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda. Ten také uvedl, že jedna osoba se nadýchala kouře a zdravotnická záchranná služba ji přepravila do nemocnice.

Oheň byl však tak zuřivý, že velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu a na místo postupně dorazily další posily z řad profesionálních i dobrovolných hasičů. Aby toho nebylo málo, tak celou situaci komplikovalo počasí. Silný mráz způsoboval problémy s technikou.

„Hasiči museli zřídit na několika místech v okolí čerpací stanoviště, protože kvůli velkému mrazu docházelo k zamrzání hydrantů. Následně začal být problém i s výškovou technikou, na které také zamrzlo vedení vody v koši, a bylo nutné ji nahradit plošinou ze stanice Stará Boleslav,“ popsal Svoboda.

Zásah probíhal velmi dlouho, na místo byl proto dopraven týlový kontejner, kde se mohli zasahující hasiči zahřát. Lokalizovat požár se podařilo kolem sedmé hodiny, v domě se však nacházelo mnoho věcí, které bylo nutné vyklidit, a tak dohašování probíhalo téměř celé dopoledne. Vzniklá škoda je 5 milionů korun a příčina požáru bude předmětem vyšetřování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání