Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (6) ušel 72 kilometrů, aby vybral peníze pro hospic, který se stará o nemocného bratříčka

Autor: rc - 
15. února 2021
05:20

Neuvěřitelnou statečnost projevil chlapec Harry Byrne z britského Salisbury. Šestiletý chlapec ušel neuvěřitelných 72 kilometrů, aby vybral peníze na dva hospice, které se starají o jeho mladšího bratra, jenž trpí vzácnou nemocí, kterou má na světě pouhých 16 lidí! Stejná nemoc zabila před osmi lety jeho sestřičku.

Roční Reuben Byrne trpí vzácnou nemocí, která mu poškozuje mozek. Nemoc je tak vzácná, že ani nemá jméno a bojuje s ní pouhých šestnáct lidí na světě! Stejnou nemocí trpěla i Reubenova sestřička, která však boj s ní před osmi lety prohrála. Reubenovi poskytuje péči personál ve dvou hospicích – hospic Julia's House a Naomi House and Jacksplace, oba se nacházejí ve Wiltshiru.

Právě jim se rozhodl neobvyklým způsobem poděkovat a ocenit jejich práci Reubenův milující bratr Harry. „Harry na vlastní kůži zažil, jak tyto úžasné charitativní organizace pomáhají a starají se o jeho bratra Reubena a podporují nás jako rodinu. Reuben má extrémně vzácnou, život omezující nemoc; nemoc, na kterou před osmi lety tragicky zemřela Harryho starší sestra Olivie,“ napsala Harryho maminka Sophie na stránku Virgin Money Giving, kde je vyhlášena veřejná sbírka.

Harry chtěl nejdříve plavat se žraloky a tím vybrat peníze, ovšem lockdown kvůli pandemii koronaviru mu změnil plány. Rozhodl se proto, že ujde 72 kilometrů za tři dny! Každý den ušel 24 kilometrů. Na cestě mu dělal doprovod jeho otec Sean a jeho maminka Sophie se s jeho bratříčkem Reubenem přidala tehdy, kdy to bylo možné „Výzva byla Harryho nápad. Řekl mi, že chce získat peníze pro charity, které se starají o jeho ubohého bratra. Skákal radostí z podpory, kterou doposud měl,“ řekla Sophie pro britský deník Daily Mail s tím, že pro šestiletého chlapce to byla velká vzdálenost, ale Harry má velkou výdrž. Ve sbírce se chlapci podařilo vybrat téměř 12 tisíc liber (352 tisíc Kč), což je víc, než rodina vůbec očekávala.

VIDEO: Pomozte Sofince na nožičky! Holčička bojuje s SMA, dostala vzácný lék

Video  Pomozte Sofince na nožičky! Holčička bojuje s SMA, dostala vzácný lék  - Naděje pro Sofinku SMA
Video se připravuje ...

sidneyfoster ( 15. února 2021 06:01 )

Nechce se věřit. Hlavně že účelu bylo dosaženo a lepším způsobem než plavbou se žraloky.

frantacizek ( 15. února 2021 05:31 )

neuvěřitelné a krásné

Zobrazit celou diskusi