Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Drama na Třebíčsku: Mladý řidič (18) skončil s autem v kolejišti, policisté stavěli rychlík!

Autor: rc - 
12. února 2021
11:33

Drama se ve čtvrtek odehrálo na Třebíčsku. Krátce před devátou hodinou tam dostal smyk osmnáctiletý řidič, který přejel do protisměru a skončil na kolejích! Tou dobou tam však měl jet rychlík, který se podařilo zastavit jen pár metrů před havarovaným vozidlem.

Tragicky mohla skončit nehoda, která se stala ve čtvrtek u města Vladislav na Třebíčsku. Patnáct minut před devátou hodinou tam havaroval teprve osmnáctiletý řidič, který řídil Škodu Octavii. „Řidič nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy zejména svým schopnostem a stavu a povaze komunikace,“ uvedla pro iDNES. mluvčí policie Dana Čírtková.

Mladík na kluzké vozovce dostal smyk, přejel do protisměru a následně vyletěl ze silnice a skončil na kolejích! Řidič utrpěl jen lehká zranění a byl převezen do nemocnice. Spolujezdec vyvázl bez zranění.

Ovšem stačilo málo a došlo k tragédii. Železniční trať je v tamním úseku velice frekventovaná a v té době tam měl projíždět rychlík Rožmberk. Vlak se naštěstí však podařilo zastavit. „Místem měl projíždět rychlík Rožmberk, který se díky provedeným opatřením podařilo strojvedoucímu zastavit jen pár desítek metrů před překážkou,“ dodala mluvčí.

VIDEO: „Rychle a zběsile“ ze Svitav

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání