Že má srdce na pravém místě, prokázal ve středu 10. února tramvaják David, který ten den jako obvykle řídil tramvaj na lince číslo devět. Zhruba v 9:45 dopoledne zastavil na zastávce Lipanská na Žižkově, kde přistoupilo několik cestujících. Už už chtěl zavřít dveře a pokračovat dále na Husineckou, když si na protější straně u přechodu všiml ženy s bílou holí.

„Paní tak nejistě vkročila do vozovky a zase zpět. Nebylo o čem přemýšlet, vystoupil jsem a šel jí pomoci,“ popsal Blesku David. Rychle přeběhl na druhou stranu a podal stařence ruku, ta ji s radostí přijala. David ještě mávl na tramvaj přijíždějící z druhé strany, jejíž řidič zastavil a nechal dvojici přes přechod přejít.

„V jejím hlase byla slyšet úleva, paní jsem dovedl rovnou do vozu, chtěla se se mnou svézt,“ uvedl David, který je dost možná nejmladším tramvajákem v Praze. „Byl to můj sen, kurz jsem dělal hned ve 20, státní zkoušku pak samozřejmě v 21, což je věkový limit pro získání oprávnění. Práci dělám rok, za pár dní mi bude 22,“ popsal.

Skromně si stojí za tím, že stejně by se v podobné situaci zachoval každý člověk. „Já to jen zachytil na kameru. Potrpím si na prozákaznický servis a snažím se dělat, co je v mých silách,“ dodal na závěr.

Video
Video se připravuje ...

Dojemné video: Tramvaják David (21) pomohl nevidomé stařence. archiv Davida Povýšila

Fotogalerie
29 fotografií