Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obrovské škody po požáru haly na Mladoboleslavsku: Majitel se snažil hasit, skončil v nemocnici

Autor: ČTK, VaB - 
12. února 2021
08:43

V Bezně na Mladoboleslavsku hořela ve čtvrtek večer hala na výrobu svařovacích dílů. Škoda podle odhadů dosáhla 50 milionů korun. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel. Jeden muž se nadýchal zplodin, byl převezen do mladoboleslavské nemocnice.

Hasiči na místo vyjížděli ve čtvrtek před 19:00. „Veškeré osoby opustily budovu ještě před příjezdem hasičů," uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda. Pod kontrolou byl oheň zhruba hodinu po začátku zásahu. Poté následovala prohlídka celého prostoru termokamerou, bylo odhaleno a uhašeno jedno skryté ohnisko. 

Požár v hale poškodil několik drahých obráběcích strojů, proto je škoda vysoká. Výsledek vyšetřování příčiny bude podle Svobody známý v následujících dnech.

Jak uvedli středočeští hasiči, při snaze o uhašení požáru se nadýchal zplodin hoření majitel, který musel být převezen zdravotnickou záchrannou službou do mladoboleslavské nemocnice na pozorování. Podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Effenebergerové nebyl nikdo jiný zraněn.

Do pátečního rána zůstala kvůli dohledu na místě jednotka dobrovolných hasičů. Brzy ráno pak hasiči provedli kontrolu celého prostoru, aby mohli oznámit likvidaci. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání