Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Hradci Králové utekly polodivoké krávy: Policisté se samopaly je naháněli šest hodin

Autor: ČTK - 
10. února 2021
20:43

V Hradci Králové ve středu odpoledne hasiči s policií a veterinární správou pomáhali s odchytem volně se pohybujícího skotu. Pět zvířat uteklo z přepravního vozidla při překládce na parkovišti u koupaliště Flošna a dostalo se až na sídliště v části Malšovice. Pro místní platila výstraha, krávy mohly být nebezpečné. Později jednu z krav, která se splašila a utekla, policie musela zastřelit.

„Nebezpečí již pominulo. Větší komplikace v dopravě nebyly, nikdo nebyl zraněn, zvířata škody na majetku nenapáchala,“ řekla ve středu ČTK mluvčí krajské policie Iva Kormošová. Mluvčí na policejním webu uvedla, že zásah trval šest hodin.

Odpoledne byl kvůli pohybu zvířat ve městě krátce uzavřen Malšovický most a křižovatka Mileta ve směru na Brno.

„Nahlášeno jsme to měli krátce před 12:30. Při překládce uteklo pět krav, je to horské polodivoké plemeno. Dostaly se k tenisovým kurtům za silničním okruhem, tam se splašily a utekly až do ulice Na Občinách. Přivezlo se jim tam žrádlo, aby byly v klidu,“ řekla odpoledne ČTK Kormošová.

Podle ní se ale poté jedno zvíře splašilo a dalo se na útěk městem. Zamířilo k Obchodnímu centru Futurum, poté ke kruhovému objezdu na začátku Brněnské třídy a dál ke křižovatce Mileta. „Veterinář všech pět krav střelou uspal, přesto se jedna splašila, utekla a zásahová jednotka ji musela zastřelit. Ostatní krávy se podařilo naložit do přepravního kamionu,“ řekla ČTK Kormošová.

Na odchytu zvířat se podílely dohromady desítky policistů, strážníků, hasičů a příslušníků veterinární správy.

Video  Splašené krávy v Hradci Králové naháněli policisté se samopaly. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání