Pro mnohé je Pedro Pascal sebevědomým princem Oberynem ve Hře o trůny, statečným námezdním lovcem Dinem Djarinem v seriálu Mandalorian či zákeřným agentem Whiskeyem v druhém díle akční komedie Kingsman. Sympatický herec pocházející ze Santiaga je však i známým LGBT bojovníkem, co se zasazuje za práva menšin. Až nyní je jasné, kdo mu byl v tomto boji velkým vzorem: jeho transgender sestra Lux, která otevřeně promluvila o své změně pohlaví v chilském magazínu Revista Ya.

Herec zveřejnil obálku onoho časopisu na svém oficiálním instagramovém účtu s něžným popiskem: „Moje sestra, moje srdce, naše Lux.“ Jeho o sedmnáct let mladší sourozenec, který aktuálně studuje herectví na slavné Juilliard School v New Yorku, o sobě pro Revista Ya poprvé veřejně hovořil jako o trans ženě.

Již dříve Lux své rodině přiznala, že není binární, tedy že se necítila ani jako muž, což bylo pohlaví, se kterým přišla na svět, ani jako žena. Později si prý ale sama uvědomila, že je pro ni „pohyb po světě jakožto pro ženu mnohem jednodušší. Stále se ale zasazuji o to, aby nebinární osoby měly ve společnosti svůj prostor,“ prohlašuje.

VIDEO: Noční král ze seriálové Hry o trůny Furdík: Co říká na neslavný konec?

Video
Video se připravuje ...

Noční král ze seriálové Hry o trůny Furdík: Co říká na neslavný konec? Luboš Procházka, Jan Jedlička

Lux v rozhovoru také prozradila, že minulý rok v červenci začala podstupovat hormonální léčbu. „Má přeměna v ženu byla něčím velmi přirozeným pro celou mou rodinu,“ přiznala Lux. „Bylo to přesně to, co všichni očekávali, že se stane.“

Pokud jde o jejího slavného bratra, Lux prohlásila, že Pedro byl „důležitou součástí“ její přeměny. „Byl mým průvodcem. A byl také jedním z prvních lidí, kteří mi dali návod, jak začít formovat svou vlastní identitu.“ Když mu i přes jisté obavy, které pociťovala, skrze aplikaci FaceTime přiznala, že se cítí být ženou, jeho první slova byla: „To je perfektní. A fantastické.“

Z Pascalovy sestry byli nadšeni nejenom jeho fanoušci, ale i kolegové z umělecké branže. „Je překrásná,“ reagovala na ni například herečka Gal Gadotová (35), která ve výše zmiňované Wonder Woman ztvárnila titulní roli neohrožené Amazonky.

 Společně s hercem, jenž byl magazínem People zařazen mezi 12 nepřitažlivějších mužů roku 2020, teď Lux doufá, že svou otevřenou zpovědí pozitivně podpoří chilskou trans komunitu. V Chile je totiž většina obyvatel silně věřících a pro změny pohlaví nemají moc pochopení... „Proto potřebujeme trans aktivisty, kteří jsou dobří, chytří, informovaní, a kteří mohou být silnými hlasy proti transfobii, homofobii a rasismu,“ zdůraznila Lux. 

VIDEO: Trailer k prvnímu dílu Wonder Woman

Video
Video se připravuje ...

Wonder Woman vstoupila do českých kin 1. června 2017 • trailer Warner Bros

Fotogalerie
81 fotografií