Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž v Jirkově podpálil dveře domu pomocí vánočního stromečku. Hrozil druhý Bohumín

Autor: shp - 
11. února 2021
22:13

K incidentu, který až děsivě připomíná tragédii v Bohumíně, došlo v lednu v Jirkově. Muž (60) tam podpálil dveře jednoho z domů. Aby se mu podařilo oheň rozdělat, přinesl si vánoční stromeček. Pachatel nyní skončil ve vazbě.

Podpálil nejprve papírovou tašku a od ní pak přinesený vánoční stromek. Ten položil těsně k vchodovým dveřím bytového domu, které se od hořícího stromku vznítily. Oheň dále poškodil fasádu i venkovní světlo,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Žhář skončil v cele

V době požáru se přitom uvnitř domu nalézalo 20 lidí, jejichž životy byly ohroženy. Naštěstí oheň uhasili přivolaní policisté a nikdo nemusel být z budovy evakuován. „Podezřelý muž byl strážníky krátce po činu nedaleko místa zadržen a policisté ho umístili do cely,“ dodala mluvčí.

Žhář byl obviněn z trestného činu obecného ohrožení a skončil ve vazbě. K činu se již dotyčný muž z Jirkova přiznal. Jeho motiv však není znán. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až osmileté vězení. Podobně zapálil dveře od bytu v Bohumíně Zdeněk K. (55).

Tragédie v Bohumíně

V srpnu 2020 tak učinil po rodinných neshodách. Neštěstí stálo životy 11 lidí. Šest uhořelo, pět jich zemřelo poté, co vyskočili z oken, když se snažili utéct z dosahu smrtícího žáru a plamenů. Dalších 10 osob utrpělo zranění. Zdeněk se k činu po zadržení přiznal.

Video  Schillerová v Bohumíně: Je to hrozná tragédie  - Blesk - Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání