Ve Strahovském tunelu stojí nepojízdný elektromobil! ozvalo se oznámení na linku pražských policistů v úterý kolem deváté večer. „Na místo vyjeli hlídkaři druhého policejního obvodu, kteří zjistili, že má vybitou baterii,“ popsal Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Majitel vlastní tříkolový elektromobil od září, podle svých slov tak zatím neměl vyzkoušeno, jak funguje v mrazech. „Je -9 stupňů, baterie mi ve Strahovském tunelu kiksla,“ popsal agentuře Aktu.cz.

Video
Video se připravuje ...

Elektromobilu ve Strahovském tunelu kiksla baterie, policisté ho tlačili až do Střešovic (9. února 2021). Policie České republiky

Policisté zavolali na místo odtahovou službu, aby tunel uvolnili, ta ale nepochodila, neobvyklé vozítko totiž nebylo zač chytit, a tak odtahovka odjela pryč. „Policisté se rozhodli, že majiteli pomohou vozidlo odtáhnout na první výjezd ke Střešovicím,“ řekl Rybanský. Jeden policista vozítko, které váží zhruba 300 kilogramů, tlačil, druhý jel v autě za ním s rozsvícenými majáky. Majitel seděl v elektromobilu a řídil. „Půlku tunelu jel elektromobil sám, přes druhou polovinu mě pánové vytlačili. Chci jim moc poděkovat, opravdu si toho vážím,“ dodal majitel.

Video
Video se připravuje ...

Elektromobilu ve Strahovském tunelu kiksla baterie, policisté ho tlačili až do Střešovic (9. února 2021). Aktu.cz

Fotogalerie
8 fotografií