Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vychytralá babička (†81) zavraždila svého manžela: Pak „to hodila“ na dva nevinné

Autor: jžk - 
7. února 2021
14:43

Audrey Hingstonová (†81) z Plymouthu se stala nejstarší ženou, která seděla v britském vězení. Ubodala totiž nemohoucího manžela Erica (†83) a následně vystoupila v televizi se srdceryvným projevem, ve kterém prosila veřejnost, aby jí pomohla dopadnout vrahy.

Stala se nejstarší Britkou, která byla uvězněna. V roce 2003 pečlivě naplánovala vraždu svého nemocného muže v jejich domě v Plymouthu, o rok později byla odsouzena na pouhé dva roky za zabití. Po krutém činu přitom obvinila dva místní, které potkala na ulici, a snažila se získat sympatie veřejnosti, když vystoupila v televizi a prosila o pomoc dopadení viníků. O případu napsal deník Daily Mail.

Eric byl profesí řezník a válečný veterán z druhé světové války. Po smrti své první ženy se v roce 1983 oženil s Audrey spíše z povinnosti. V manželství podle jeho dětí chyběla láska a vztah zpochybňovaly. Mnozí ale pokládali drobnou a bezúhonnou stařenku za slušnou ženu a s manželem je považovali za typický postarší pár. V pokročilém věku se však u seniora projevilo silné astma, byl napojený na kapačky a kvůli operaci kyčle se z něj stal ležák, z paní Hingstonové se tak stala pečovatelka na plný úvazek.

Vraždila bez výčitek

V srpnu 2003 se však babička dopálila a rozhodla se, že se o nemocného manžela nadále starat nechce. V noci jej bodla 18 centimetrovým vroubkovaným kuchyňským nožem a postarala se, aby dům vypadal jako po přepadení. Zmizely některé z jejích šperků, v domě byly zpřeházené šuplíky a o okno ložnice zůstal opřený žebřík. Po dvou hodinách zavolala záchranku a z přepadení a vraždy obvinila dva místní muže. Ti byli nakonec zbaveni obvinění díky alibi a sociální pracovníci začali mít vůči paní Hingstonové podezření.

Do mého domu vtrhli dva muži a zničili mi život. Můj manžel Eric si to nezasloužil,“ řekla na tiskové konferenci stařenka. Krátce poté se pokusila o sebevraždu s tím, že zanechala dopis na rozloučenou, ve kterém stálo, že bez svého manžela nemůže dál žít. Vyšetřovatelé si však všimli, že důchodkyně nevyjadřuje lítost, jakou byste očekávali u někoho, kdo utrpěl tak těžkou ztrátu. Policie proto případ znovu zrekonstruovala a nakonec objevila vespod kuchyňské zásuvky nůž, na kterém byly zbytky Ericovy krve.

Doznání

Paní Hingstonová se nakonec po převozu na policejní stanici k vraždě přiznala. „Dobře, zabila jsem ho. Měla jsem toho dost. Už jsem jeho nemoc nedokázala unést, když jsem se o něj musela starat,“ řekla tehdy svému synovi Peterovi, který je policista. Stařenka si díky snížené odpovědnosti ve vysokém věku nakonec odseděla jeden rok za mřížemi, než v roce 2016 zemřela přirozenou smrtí.

Vraždy v rodině nejsou naneštěstí nic neobvyklého. Mimořádně zvrhlý a surový vrah Vladimír Lulek, který vyvraždil svou rodinu těsně před vánočními svátky roku 1986, byl popraven 2. února 1989. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání