Loňský květnový incident začal tím, že do Domažlické nemocnice dorazil kvůli zdravotním problémům muž (51). Obával se, že má infarkt. Ošetřující lékař ale po něm údajně chtěl, aby dělal kliky a dřepy či běhal po schodech.

Pacient: Pohyb mi přitížil

„Měl jsem neustávající píchání a bolesti na prsou. Nakonec jsem souhlasil se zvedáním stoličky,“ popsal podle serveru Novinky.cz ošetřovaný. Jenže se mu přitížilo a do nemocnice v Plzni jej převezla záchranka. Její lékařce se kolega v nemocnici nezdál, informovala proto policisty.

Opilý na střeše

Ti našli zdravotníka až po několika hodinách spícího na střeše. Hasiči mezitím otevřeli uzamčený lékařský pokoj, kde ležely prázdné lahve od alkoholu. Doktor slezl ze střechy a nadýchal 1,6 promile. Rozjelo se vyšetřování, co se vlastně v nemocnici dělo.

„Muže jsme obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Lékaři hrozí až rok vězení. U pacienta se podle informací Blesk.cz infarkt údajně nepotvrdil.

Co na to nemocnice

Nemocnice v tuto chvíli nemá k dispozici výsledky vyšetřování, z nichž by vyplývalo, že by lékař v péči o konkrétního pacienta pochybil, žádal po něm nestandardní úkony, ohrozil ho na zdraví či byl při péči o jakéhokoli pacienta pod vlivem alkoholu. Očekáváme, že při takovém zjištění bychom byli účastníky řízení, což nejsme,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

VIDEO: Lékař byl agresivní na pacienty: Ordinoval opilý!

Video
Video se připravuje ...

Lékař byl agresivní na pacienty: Ordinoval opilý! TV JOJ