„Tramvaj je letošní novinkou, v loňském roce po Brně nejezdila. Zvnějšku je speciálně vyzdobena, má celovozové pole bílo-červené,“ říká mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Tramvaj skutečně nelze přehlédnout, obrovský nápis na ni namalovaný hlásá: „Valentýnská tramvaj plná vzkazů, naděje a lásky“. Kromě toho je tematicky vyzdobená několika srdíčky.

Netradiční vyznání

Běžně lidé tráví Valentýna v restauraci, divadle nebo kině, to ale letos není možné. Valentýnská tramvaj je proto zajímavou možností, jak netradičním způsobem říct svým blízkým, že je máme rádi a že na ně myslíme. „Vzkazy umísťujeme na dvě různá místa. Jsou ve fabionech (průhledných lištách nad okny) ve formátu A4 nebo v držadlech na madlech,“ popisuje Tomaštíková.

„Snad se budeš pořád tak hezky usmívat, jsem ráda, že můžu Valentýna trávit zrovna s tebou. Miluji tě,“ píše Brňačka Martina svému příteli Jakubovi.

Vzkazy ale nejsou jen milostné. Tramvaj je určena pro všechny, kteří chtějí originálním způsobem vyznat lásku či poděkovat svým blízkým – nejen partnerům, ale i rodičům, prarodičům, sourozencům, nejlepším přátelům, kolegům...

Vzkazy se obměňují

Tramvaj bude jezdit po celý únor. „Vzkazy budeme obměňovat, ale minimálně pět dní garantujeme, že budou vystavené. Součástí vzkazu musí být, pro koho přání je, od koho je a samotný text. Není nutno uvádět celá jména, stačí křestní. Maximální délka vzkazu je 200 znaků,“ upřesňuje mluvčí.

Valentýnská tramvaj má číslo 1820. Vzkazy můžete posílat do 18. února na e-mail valentyn@dpmb.cz.

VIDEO: Loňský Valentýn Terezy Kerndlové: Rande s fešákem na čtyřech!

Video
Video se připravuje ...

Valentýn Terezy Kerndlové: Rande s fešákem na čtyřech! Petr Macek

Fotogalerie
8 fotografií