Firma věří, že covid-19 už nebude hrozbou a v úterý zahájila prodej speciálních dovolenkových balíčků. „Ceny jízdenek budou stejně jako loni začínat na 590 korun. Spoje budou jezdit od 28. května do konce září,“ řekl mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Kromě Rijeky, nově spojí s ČR také Split nebo Zahřeb. Návazné autobusy pak nabídnou spojení do Černé Hory (Kotor) a Bosny-Hercegoviny (Neum).

Od Istrie po Dubrovník

První spoj by měl na cestu vyrazit v pátek 28. května 2021 a pojede po nové trase: Praha – Brno – Břeclav - Bratislava – Budapešť – Záhřeb – Rijeka / Split. Návazné autobusové spoje pak ze stanic Rijeka, Split a Gračac obslouží všechny významné dovolenkové destinace na chorvatském pobřeží Jadranu – od Istrie až po Dubrovník.

Novinkou pak budou návazné autobusové spoje do letovisek Kotor v Černé Hoře a Neum v Bosně a Hercegovině. V červnu a září pojedou spoje 3krát týdně, v červenci a srpnu denně.

Vlak pojme až 650 cetujících

Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce – s odjezdem odpoledne kolem 17. hodiny z Prahy a následně večer z Brna a Bratislavy. Do Rijeky přijedou na druhý den v brzkých dopoledních hodinách, do Splitu pak bude příjezd brzy odpoledne.

V opačném směru budou odjíždět odpoledne ze Splitu a večer z Rijeky s příjezdem ráno druhý den do Bratislavy, Brna a Prahy. Kapacita pětivozové soupravy vlaku bude více než 650 cestujících.

Vlaky RegioJet vyjely do Chorvatska poprvé vloni. Celkem v obou směrech dohromady přepravily více než 60 tisíc cestujících. Průměrná obsazenost spojů byla 90 %.

VIDEO: Češi po 1. vlně pandemie koronaviru vyrazili do Chorvatska: Nástrahy po cestě? Hlavně D1!

Video
Video se připravuje ...

Češi po 1. vlně pandemie koronaviru vyrazili do Chorvatska: Nástrahy po cestě? Hlavně D1! Jakub Veinlich, Blesk Zprávy / hudebnibanka.cz - Different Sunshine

Fotogalerie
21 fotografií